Suklaaparfait kermavaahdon, omenalohkojen ja mansikoiden kera

Parfait eli hyydyke on jäätelöntapainen jälkiruoka, jossa on paljon kermaa. Jäätelö on jäädytettävä samalla sekoittaen, mutta parfait jäädytetään paikoillaan. Parfait-sana on ranskaa, ja tarkoittaa täydellistä.

Neljälle

  • 4 munankeltuaista
  • 1 dl kidesokeria
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 ½ dl raastettua tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi vesihauteessa, lämpötila ei saa nousta yli 50 asteen.

2. Vatkaa munakreemi kylmäksi. Vatkaa kerma.

3. Sekoita munakreemiin kerma ja suklaa. Kaada seos vedellä huuhdeltuun vuokaan. Laita vuoan päälle kansi ja pakasta.

4. Tarjoile hyydyke pehmeiksi keitettyjen omenalohkojen sekä mansikanpalasten kanssa. Pursota mielellään mukaan kermavaahtonokareita ja koristele sitruunamelissalla sekä paseeratuilla vadelmilla tai mansikoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!