Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaamousse ja suklaalehdykät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ilmavan kevyt vanukas maistuu suloisen vienosti suklaalta. Ohuet suklaalehdykät sekä koristavat että maustavat jälkiruokaa, joka on viedä kielen mennessään.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Neljälle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munaa

Suklaalehdykät

  • 150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Suklaalehdykät: Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille, teflonliinalle tai silikonialustalle. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Voit leikata tai murtaa lehdenohuita koristeita kylmästä suklaasta.

2. Mousse-vanukas: Sulata suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vesi kiehu, jolloin suklaasta voi tulla ryynimäistä. Erota munenkeltuaiset ja -valkuaiset. Vain puolet valkuaisesta käytetään tässä. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi: vaahto on valmista, kun voit pitää kulhoa ylösalaisin.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sekoita suklaasulaan. Sekoita suklaa-munaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa mousse annosmaljoihin ja pane kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Kinderkakku – helppo suklaakakku, joka valmistuu nopeastiKermavaahdolla ja mansikoilla kuorrutetut brownietSuklaavaahtoParas suklaakakkuSuklaavaahto kupissaMud cake
SuklaamousseGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaamousse
  • 20.03.202309:45
    Suklaa

    Sriracha Rocky Road

  • 27.01.202309:23
    Vegaaninen

    Vegaaninen tofu-suklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Suklaamousse ja mansikkacarpaccio

  • 18.02.201300:00
    Valkosuklaa

    Valkosuklaamousse

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Kahvimousse