Suklaamousse ja suklaalehdykät

Ilmavan kevyt vanukas maistuu suloisen vienosti suklaalta. Ohuet suklaalehdykät sekä koristavat että maustavat jälkiruokaa, joka on viedä kielen mennessään.

Neljälle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 munaa

Suklaalehdykät

  • 150 g tummaa suklaata

Valmistusohje

1. Suklaalehdykät: Sulata suklaa vesihauteessa. Kaada suklaasula ohueksi kerrokseksi voidellulle leivinpaperille, teflonliinalle tai silikonialustalle. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään. Voit leikata tai murtaa lehdenohuita koristeita kylmästä suklaasta.

2. Mousse-vanukas: Sulata suklaa vesihauteessa. Varo, ettei vesi kiehu, jolloin suklaasta voi tulla ryynimäistä. Erota munenkeltuaiset ja -valkuaiset. Vain puolet valkuaisesta käytetään tässä. Vatkaa se kovaksi vaahdoksi: vaahto on valmista, kun voit pitää kulhoa ylösalaisin.

3. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sekoita suklaasulaan. Sekoita suklaa-munaseos kermavaahtoon. Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Jaa mousse annosmaljoihin ja pane kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.