Suklaamousse ja mansikkacarpaccio

Herkuttele kesäisellä suklaamoussella ja mansikkacarpacciolla. Koristele annos tuoreella mintulla.

8:lle henkilölle

  • 100 g tummaa suklaata
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 valkuainen
  • 2 rkl sokeria

Mansikkacarpaccio

  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaaseos kermavaahtoon.

Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Lusikoi seos pursotinpussiin ja laita pussi jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.

Leikkaa mansikat ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Sivele ne ohuelti hunajalla tai vaalealla siirapilla ja lusikoi hyytyneestä moussesta annospallo mansikoiden keskelle. Koristele tuoreella mintulla.

Yhden annoksen energiasisältö:

Energiaa 160 kcal

Proteiinia 3g (8 E%)

Hiilihydraatteja 13g (33 E%)

Kuitua 1g

Rasvaa 10g (56 E%)

josta tyydyttynyttä rasvaa 6g

(60% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja