Suklaamousse ja mansikkacarpaccio
Herkuttele kesäisellä suklaamoussella ja mansikkacarpacciolla. Koristele annos tuoreella mintulla.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
8:lle henkilölle
- 100 g tummaa suklaata
- 2 keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 1 valkuainen
- 2 rkl sokeria
Mansikkacarpaccio
- 5 dl tuoreita mansikoita
- hunajaa tai vaaleaa siirappia
- tuoretta minttua
Valmistusohje
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita suklaaseos kermavaahtoon.
Vatkaa valkuainen ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovasti suklaaseokseen. Lusikoi seos pursotinpussiin ja laita pussi jääkaappiin vähintään 4 tunniksi.
Leikkaa mansikat ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle. Sivele ne ohuelti hunajalla tai vaalealla siirapilla ja lusikoi hyytyneestä moussesta annospallo mansikoiden keskelle. Koristele tuoreella mintulla.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 160 kcal
Proteiinia 3g (8 E%)
Hiilihydraatteja 13g (33 E%)
Kuitua 1g
Rasvaa 10g (56 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 6g
(60% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on huono)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa