Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaakakkua ja päärynämoussea

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän mousseen käytetään päärynöitä, joiden maku korostaa erinomaisesti kakun tummaa suklaata.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Ainekset

  • 4 annosta

Sokeriliemi

  • 1 dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 päärynä

Suklaakakku

  • 100 g voita
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1 rkl konjakkia
  • 6 munaa
  • 2 dl sokeria

Päärynämousse

  • 1 keitetty päärynä
  • 2 rkl päärynäkonjakkia
  • 1 liivatelehti
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl tomusokeria
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja sulata palat voihin. Lisää konjakki. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria. Lisää joukkoon suklaaseos. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri ja kääntele suklaavaahtoon. Kaada taikina suorakulmaiseen, voideltuun vuokaan ja paista 25 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku.

2. Keitä sokeriliemi sokerista ja vedestä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokeriliemeen. Lisää valkoviini. Kuori päärynä ja poista siemenkota. Keitä päärynä sokeriliemessä pehmeäksi ja anna jäähtyä liemessä.

3. Liota liivatelehti. Kuumenna päärynäkonjakki ja sulata liivatelehti siihen. Soseuta päärynä ja vatkaa munankeltuainen ja tomusokeri. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto, päärynäsose ja liivatelehtiliuos munavaahtoon. Pane kylmään jähmettymään. Asettele suklaakakun palat lautasille ja annostele päälle päärynämoussea. Koristele päärynäviipaleilla.

Lisää aiheesta:

Koko Suomi leipoo: Annen ChurromisuHellapoliisin gluteeniton laskiaiskakkuVadelma-rahkakakkuBataattijäätelö ja päärynäkaramellikastikeOmenamarenkiMansikka-raparperikakku
SuklaakakkuGluteenitonJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku
  • 4.4.14:11
    Pääsiäinen

    Mämmimudcake eli mämmimutakakku airfryerissa

  • 15.12.202410:00
    Jälkiruoat

    Lämmin mantelisuklaakakku

  • 12.11.202413:27
    Mokkapalat

    Mokkapalamutakakku

  • 13.09.202411:38
    Huomenta Suomi

    Anun mokkakakku

  • 01.04.202213:34
    Vegaaninen

    Snickerskakku – Satu Koiviston järjettömän hyvä herkku