Suklaakakkua ja päärynämoussea
Tähän mousseen käytetään päärynöitä, joiden maku korostaa erinomaisesti kakun tummaa suklaata.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Ainekset
- 4 annosta
Sokeriliemi
- 1 dl vettä
- ½ dl sokeria
- ½ vaniljatanko
- 1 dl valkoviiniä
- 1 päärynä
Suklaakakku
- 100 g voita
- 150 g tummaa suklaata
- 1 rkl konjakkia
- 6 munaa
- 2 dl sokeria
Päärynämousse
- 1 keitetty päärynä
- 2 rkl päärynäkonjakkia
- 1 liivatelehti
- 1 munankeltuainen
- 1 tl tomusokeria
- 3 dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi kattilassa. Paloittele suklaa ja sulata palat voihin. Lisää konjakki. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota keltuaiset ja 1 dl sokeria. Lisää joukkoon suklaaseos. Vaahdota valkuaiset ja loppu sokeri ja kääntele suklaavaahtoon. Kaada taikina suorakulmaiseen, voideltuun vuokaan ja paista 25 minuuttia. Leikkaa jäähtynyt kakku.
2. Keitä sokeriliemi sokerista ja vedestä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet sokeriliemeen. Lisää valkoviini. Kuori päärynä ja poista siemenkota. Keitä päärynä sokeriliemessä pehmeäksi ja anna jäähtyä liemessä.
3. Liota liivatelehti. Kuumenna päärynäkonjakki ja sulata liivatelehti siihen. Soseuta päärynä ja vatkaa munankeltuainen ja tomusokeri. Vaahdota kerma. Lisää kermavaahto, päärynäsose ja liivatelehtiliuos munavaahtoon. Pane kylmään jähmettymään. Asettele suklaakakun palat lautasille ja annostele päälle päärynämoussea. Koristele päärynäviipaleilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka