Suklaafondue
On hauska kokoontua tuoksuvan padan ympärille, johon kukin kastaa hedelmäpaloja tai vaahtokarkkeja. Jos kesteissä on mukana lapsia, suklaaseoksesta voi jättää pois konjakin tai viskin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 4 hengelle
Erilaisia hedelmiä
- papaijaa
- kumkvatteja
- ananaskirsikoita
- appelsiineja
- banaania
- mansikoita
- 1 pussi vaahtokarkkeja
- 225 g tummaa suklaata
- 2 1/2 dl kahvikermaa
- 1 rkl konjakkia tai viskiä (voidaan jättää pois)
Valmistusohje
1. Kuori ja paloittele hedelmät suupaloiksi ja ryhmittele ne yhdessä vaahtokarkkien kanssa vadille.
2. Paloittele suklaa, kiehauta kerma ja lisää suklaapalat kermaan. Anna suklaan sulaa koko ajan sekoitellen. Mausta mahdollisesti konjakilla tai viskillä.
3. Kaada suklaaseos fonduepataan tai kuumuutta kestävään kulhoon. Aseta pata lämpöalustallaan pöydän keskelle. Kukin saa dippailla fonduehaarukoilla tai grillitikuilla haluamiaan hedelmäpaloja tai vaahtokarkkeja suklaasulaan.
Vinkki: tumman suklaan sijaan myös Toblerone sopii suklaafondueen erittäin hyvin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka