Marinoitu, suikaloitu kalkkuna valmistuu käden käänteessä. Tarjoile pitaleivän sisällä vihannesten ja ihanan kebabkastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 400 g marinoitua, suikaloitua kalkkunaa
- 4 pitaleipää
- jäävuorisalaattia
- 2 tomaattia
- 8 mietoa vihreää chiliä
- ½ keltasipuli
- ruokaöljyä paistamiseen
Punainen kebabkastike
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 keltasipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 lihaliemikuutio
- 1 dl vettä
- ½ dl jauhettua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta sokeria
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- 1 punainen chili
Valmistusohje
1. Punainen kebabkastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Säätele ruoan polttavuutta hienonnetulla chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.
2. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatti ja sipuli ohueksi. Paista kalkkunasuikaleet öljyssä paistinpannulla.
3. Halkaise pitaleivät niin että keskelle muodostuu tasku. Täytä vihanneksilla, kalkkunasuikaleilla ja kebabkastikkeella.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.