Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivällä

Marinoitu, suikaloitu kalkkuna valmistuu käden käänteessä. Tarjoile pitaleivän sisällä vihannesten ja ihanan kebabkastikkeen kera.

Neljälle

  • 400 g marinoitua, suikaloitua kalkkunaa
  • 4 pitaleipää
  • jäävuorisalaattia
  • 2 tomaattia
  • 8 mietoa vihreää chiliä
  • ½ keltasipuli
  • ruokaöljyä paistamiseen

Punainen kebabkastike

  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl vettä
  • ½ dl jauhettua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta sokeria
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 punainen chili

Valmistusohje

1. Punainen kebabkastike: Kuori ja hienonna sipuli. Kaada tomaattimurska kattilaan ja lisää sipuli, tomaattipyree, vesi ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla, sokerilla ja juustokuminalla. Anna kiehua miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Säätele ruoan polttavuutta hienonnetulla chilillä. Kastike voidaan tarjoilla haaleana tai kylmänä.

2. Suikaloi salaatti, viipaloi tomaatti ja sipuli ohueksi. Paista kalkkunasuikaleet öljyssä paistinpannulla.

3. Halkaise pitaleivät niin että keskelle muodostuu tasku. Täytä vihanneksilla, kalkkunasuikaleilla ja kebabkastikkeella.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja