Strutsivartaat vihannesriisin ja madeirakastikkeen kera
Strutsinliha sopii hyvin grillaukseen, mutta liha on grillattava miedolla lämmöllä. Kun liha on saanut väriä, lisää etäisyyttä hiillokseen tai kääri vartaat folioon. Kun lihan sisälämpötila on 67 astetta se on edelleen vaaleanpunaista ja mehukasta. Lihan karkeiden syiden ansiosta se maustuu marinadista nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g luutonta strutsinlihaa
- ½ dl neutraalia öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- ½ tl suolaa
Vihannesriisi
- 3 dl riisiä
- ½ keltasipuli
- voita paistamiseen
- 6 dl lientä
- 1 pieni porkkana
- ½ purjo
- 80 g palsternakkaa
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
Madeirakastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl madeiraa
- 4 dl lihalientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Vartaat: Purista valkosipuli öljyyn, mausta paprikajauheella ja currylla. Kuutioi strutsinliha ja laita marinadiin, marinoi n. 1 tunti. Tee kuutioista vartaita ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Mausta suolalla. Grillaus uunissa: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista vartaat paistinpannulla voissa. Jälkipaista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää. Grillaus hiiligrillillä: Anna lihan saada väriä lähellä hiillosta. Nosta sitten ritilää ja grillaa vartaat valmiiksi kaukana hiilloksesta, n. 5-8 minuuttia. Kääntele vartaita moneen otteeseen.
2. Vihannesriisi: Hienonna sipuli. Ruskista riisi ja sipuli kattilassa nokareessa voita. Lisää liemi ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää. Kuutioi porkkana, purjo ja palsternakka, viipaloi paprika. Paista vihannekset nopeasti ja sekoita riisin kera.
3. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipulia voissa ruskistamatta. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa madeira ja liemi kiehuvaksi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää madeiraliemi vähän kerrallaan, samalla koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut