Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Strutsivartaat vihannesriisin ja madeirakastikkeen kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 600 g luutonta strutsinlihaa
  • ½ dl neutraalia öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • ½ tl suolaa

Vihannesriisi

  • 3 dl riisiä
  • ½ keltasipuli
  • voita paistamiseen
  • 6 dl lientä
  • 1 pieni porkkana
  • ½ purjo
  • 80 g palsternakkaa
  • ½ punainen paprika
  • ½ keltainen paprika

Madeirakastike

  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl madeiraa
  • 4 dl lihalientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Vartaat: Purista valkosipuli öljyyn, mausta paprikajauheella ja currylla. Kuutioi strutsinliha ja laita marinadiin, marinoi n. 1 tunti. Tee kuutioista vartaita ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Mausta suolalla. Grillaus uunissa: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista vartaat paistinpannulla voissa. Jälkipaista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää. Grillaus hiiligrillillä: Anna lihan saada väriä lähellä hiillosta. Nosta sitten ritilää ja grillaa vartaat valmiiksi kaukana hiilloksesta, n. 5-8 minuuttia. Kääntele vartaita moneen otteeseen.

Strutsinliha sopii hyvin grillaukseen, mutta liha on grillattava miedolla lämmöllä. Kun liha on saanut väriä, lisää etäisyyttä hiillokseen tai kääri vartaat folioon. Kun lihan sisälämpötila on 67 astetta se on edelleen vaaleanpunaista ja mehukasta. Lihan karkeiden syiden ansiosta se maustuu marinadista nopeasti.

2. Vihannesriisi: Hienonna sipuli. Ruskista riisi ja sipuli kattilassa nokareessa voita. Lisää liemi ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää. Kuutioi porkkana, purjo ja palsternakka, viipaloi paprika. Paista vihannekset nopeasti ja sekoita riisin kera.

3. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipulia voissa ruskistamatta. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa madeira ja liemi kiehuvaksi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää madeiraliemi vähän kerrallaan, samalla koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne sienilläAnkanrintaa sienirisoton ja portviinisipulien keraYrttipaistettu hirvifileePorsaanpaistia ja punakaaliaLammaslasagneLihapata pilahviriisin kera
LihavartaatKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa