Strutsivartaat vihannesriisin ja madeirakastikkeen kera
Strutsinliha sopii hyvin grillaukseen, mutta liha on grillattava miedolla lämmöllä. Kun liha on saanut väriä, lisää etäisyyttä hiillokseen tai kääri vartaat folioon. Kun lihan sisälämpötila on 67 astetta se on edelleen vaaleanpunaista ja mehukasta. Lihan karkeiden syiden ansiosta se maustuu marinadista nopeasti.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g luutonta strutsinlihaa
- ½ dl neutraalia öljyä
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl currya
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- ½ tl suolaa
Vihannesriisi
- 3 dl riisiä
- ½ keltasipuli
- voita paistamiseen
- 6 dl lientä
- 1 pieni porkkana
- ½ purjo
- 80 g palsternakkaa
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
Madeirakastike
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl madeiraa
- 4 dl lihalientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Vartaat: Purista valkosipuli öljyyn, mausta paprikajauheella ja currylla. Kuutioi strutsinliha ja laita marinadiin, marinoi n. 1 tunti. Tee kuutioista vartaita ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Mausta suolalla. Grillaus uunissa: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Ruskista vartaat paistinpannulla voissa. Jälkipaista uunissa n. 8 minuuttia tai kunnes liha on läpikypsää. Grillaus hiiligrillillä: Anna lihan saada väriä lähellä hiillosta. Nosta sitten ritilää ja grillaa vartaat valmiiksi kaukana hiilloksesta, n. 5-8 minuuttia. Kääntele vartaita moneen otteeseen.
2. Vihannesriisi: Hienonna sipuli. Ruskista riisi ja sipuli kattilassa nokareessa voita. Lisää liemi ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää. Kuutioi porkkana, purjo ja palsternakka, viipaloi paprika. Paista vihannekset nopeasti ja sekoita riisin kera.
3. Madeirakastike: Hienonna salottisipuli. Sulata voi kattilassa. Paista salottisipulia voissa ruskistamatta. Ota kattila liedeltä, lisää jauhot ja sekoita hyvin. Kuumenna toisessa kattilassa madeira ja liemi kiehuvaksi. Laita ensimmäinen kattila takaisin liedelle ja lisää madeiraliemi vähän kerrallaan, samalla koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia. Sekoittele silloin tällöin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti