Stroganoff-lehtipihvipannu
Stroganoffpihvi on ihana klassikko, mutta sen valmistamisessa menee aikansa. Tämä ruokalaji maistuu samalta, mutta valmistetaan lehtipihvistä. Käytä isoa paistinpannua tai wokkipannua.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 400 g lehtipihviä
- 1 keltasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 200 g herkkusieniä
- 2 dl ranskankermaa
- 1 ½ dl vettä
- 1-2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sinappia
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 2 rkl neutraalia öljyä
Valmistusohje
1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi herkkusienet, suikaloi lehtipihvi.
2. Sekoita ranskankerma, vesi, tomaattipyree, sinappi, suola ja pippuri.
3. Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Lisää puolet lihasta ja paista sekoitellen muutama minuutti. Laita lihat vadille ja paista loput lihasta, laita nekin sivuun.
4. Paista sipulia ja valkosipulia muutama minuutti samalla sekoitellen. Lisää herkkusienet ja paista vielä muutama minuutti. Lisää lihat takaisin pannuun. Kaada kastike päälle, sekoita ja anna kiehua muutama minuutti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan