Spisbröd-näkkileipä

Rapeaa ruotsalaista spisbröd-näkkileipää kannattaa tarjoilla kotiruoan kera, seisovassa pöydässä ja joulupöydässä.

24 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua kuminaa
  • 2 maustemittaa hirvensarvisuolaa
  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murusta hiiva veteen, sekoita. Lisää suola, vastajauhettu kumina sekä hirvensarvisuola. Lisää ruissihtijauhot ja 1 ½ dl vehnäjauhoja. Työstä huolellisesti taikinaksi. Anna kohota 1 tunti. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja työstä taikina notkeaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Jaa taikina 25 osaan.

2. Kaulitse ensin ohuita, pyöreitä leipiä tavallisella kaulimella ja jälkityöstä ruutukaulimella. Paista uunissa 4-5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.

3. Anna jäähtyä ritilällä ja kuivata leipiä muutama päivä, jotta niistä tulee rapeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.