Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spisbröd-näkkileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Rapeaa ruotsalaista spisbröd-näkkileipää kannattaa tarjoilla kotiruoan kera, seisovassa pöydässä ja joulupöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

24 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua kuminaa
  • 2 maustemittaa hirvensarvisuolaa
  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murusta hiiva veteen, sekoita. Lisää suola, vastajauhettu kumina sekä hirvensarvisuola. Lisää ruissihtijauhot ja 1 ½ dl vehnäjauhoja. Työstä huolellisesti taikinaksi. Anna kohota 1 tunti. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja työstä taikina notkeaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Jaa taikina 25 osaan.

2. Kaulitse ensin ohuita, pyöreitä leipiä tavallisella kaulimella ja jälkityöstä ruutukaulimella. Paista uunissa 4-5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.

3. Anna jäähtyä ritilällä ja kuivata leipiä muutama päivä, jotta niistä tulee rapeita.

Lisää aiheesta:

TerveysleipäVenäläiset ruislimputPomeranssileipäAppelsiinintuoksuiset aamiaissämpylätRukiinen saksanpähkinäleipäNäkkileipä
LeipäKananmunatonLaktoositonKasvisruokaJuhlatLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä