Spisbröd-näkkileipä

Rapeaa ruotsalaista spisbröd-näkkileipää kannattaa tarjoilla kotiruoan kera, seisovassa pöydässä ja joulupöydässä.

24 kpl

  • 25 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl hienonnettua kuminaa
  • 2 maustemittaa hirvensarvisuolaa
  • 8 dl ruissihtijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Lämmitä vesi 37-asteiseksi ja murusta hiiva veteen, sekoita. Lisää suola, vastajauhettu kumina sekä hirvensarvisuola. Lisää ruissihtijauhot ja 1 ½ dl vehnäjauhoja. Työstä huolellisesti taikinaksi. Anna kohota 1 tunti. Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja työstä taikina notkeaksi. Lisää tarvittaessa vehnäjauhoja. Jaa taikina 25 osaan.

2. Kaulitse ensin ohuita, pyöreitä leipiä tavallisella kaulimella ja jälkityöstä ruutukaulimella. Paista uunissa 4-5 minuuttia tai kunnes leivät ovat kauniin värisiä.

3. Anna jäähtyä ritilällä ja kuivata leipiä muutama päivä, jotta niistä tulee rapeita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja