Spaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa
Lihapullia tomaattisoosissa onkin nyt vähän erilainen uusin mintun ja korianterin aromein. Jos sinulla on kiire, maustat vain valmiin purkkikastikkeen tuoreilla yrteillä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 400 g spaghettia
Lampaanlihapyörykät
- 300 g lammasjauhelihaa
- ½ nippua tuoretta minttua
- ½ nippua tuoretta korianteria
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja valkopippuria
- oliiviöljyä paistamiseen
Tomaattikastike
- 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
- 1 porkkana
- 1 sellerinvarsi
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 chiliä
- 1 oksa tuoretta timjamia
- 1 oksa tuoretta oreganoa
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl punaviinietikkaa
- ½ maustemitta sokeria
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun
- muutama oksa tuoretta minttua
Valmistusohje
1. Kuori porkkana ja kuutioi se. Kuori sipuli ja silppua se sekä sellerinvarsi. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Kuullota porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit. Anna kiehua hiljaa poreillen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Nouki yrttien oksat ylös. Jos haluat, miksaa kastike sileäksi koneella. Pidä lämpimänä.
2. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.
3. Sekoita jauhelihaan puolet minttu-, korianteri- ja valkosipulisilpusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile isoiksi lihapyöryköiksi kostutetuin käsin. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi ja laita lihapullat kiehumaan siihen. Hauduta lihapullia kastikkeessa kymmenisen minuuttia. Tarjoile yhdessä vastakeitetyn pastan ja minttusilpun kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti