Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spaghetti ja lammaslihapullat tomaattikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lihapullia tomaattisoosissa onkin nyt vähän erilainen uusin mintun ja korianterin aromein. Jos sinulla on kiire, maustat vain valmiin purkkikastikkeen tuoreilla yrteillä!

  • Ruokavalio: Laktoositon

Neljälle

  • 400 g spaghettia

Lampaanlihapyörykät

  • 300 g lammasjauhelihaa
  • ½ nippua tuoretta minttua
  • ½ nippua tuoretta korianteria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • oliiviöljyä paistamiseen

Tomaattikastike

  • 2 purkkia kokonaisia tomaatteja
  • 1 porkkana
  • 1 sellerinvarsi
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/4 chiliä
  • 1 oksa tuoretta timjamia
  • 1 oksa tuoretta oreganoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 tl punaviinietikkaa
  • ½ maustemitta sokeria
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • muutama oksa tuoretta minttua

Valmistusohje

1. Kuori porkkana ja kuutioi se. Kuori sipuli ja silppua se sekä sellerinvarsi. Poista chilistä siemenet ja silppua se. Kuullota porkkana, selleri, sipuli, valkosipuli ja chili oliiviöljyssä. Lisää tomaatit. Anna kiehua hiljaa poreillen 20 minuuttia. Mausta suolalla, viinietikalla, sokerilla ja pippurilla. Keitä vielä 10 minuuttia. Nouki yrttien oksat ylös. Jos haluat, miksaa kastike sileäksi koneella. Pidä lämpimänä.

2. Keitä pasta runsaassa suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

3. Sekoita jauhelihaan puolet minttu-, korianteri- ja valkosipulisilpusta. Mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile isoiksi lihapyöryköiksi kostutetuin käsin. Kuumenna tomaattikastike kiehuvaksi ja laita lihapullat kiehumaan siihen. Hauduta lihapullia kastikkeessa kymmenisen minuuttia. Tarjoile yhdessä vastakeitetyn pastan ja minttusilpun kanssa.

Lisää aiheesta:

Vihanneslasagne paprikallaKasvilasagne raejuuston keraTapas-lihapullat tomaattikastikkeessaMausteiset lihapullatLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden keraKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastike
LammaslihapullatLiharuokaLaktoositonPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Lammaslihapullat
  • 15.4.14:27
    Karitsaa

    Karitsanlihapullapata oluella

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Friteeratut lammaspullat

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lammaslihapullat ja munakoiso-tomaattimuhennos

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Lampaanlihapullat tomaattikastikkeella

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lammaspullia, polentaa ja gremolataa