Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Spagetti Svedese

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 300 g ohutta spagettia
  • 100 g muikunmätiä
  • 1 ½ dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • 1 iso nippu ruohosipulia

Valmistusohje

1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. On tärkeää, että keität sen ”al dente”, eli juuri ja juuri kypsäksi. Kaada pasta siivilään ja huuhdo se jääkylmällä vedellä, valuta vesi pois.

2. Hienonna ruohosipuli, 100 g muikunmätiä tarvitset noin 1 dl ruohosipulisilppua. Sekoita muikunmäti varovaisesti ranskankerman ja ruohosipulin kera.

3. Sekoita hyvin valutettu spagetti ja mätisekoitus varovaisesti isossa kulhossa, tarjoile.

Kylmää pastaa? Kyllä, tämä on erikoinen pastaruoka. Se tarjoillaan muikunmädin kera, kylmänä alkuruokana. Tämän ruotsalaisen pastan esikuvana on kylmä pastaruoka, jota tarjoillaan venäläisen kaviaarin kera italialaisissa huippuravintoloissa. Kotimainen muikunmäti on vähintään yhtä ylellistä. Myös punainen Limfjordin kaviaari sopii mainiosti.

Lisää aiheesta:

JuustofondueMäti-katkarapupastaPastaa katkarapujen, mädin ja punasipulin keraPastaa venäläisellä kaviaarillaAnjovispasta pinaatin, kerman ja valkosipulin keraIsterband - smoolantilainen makkaraherkku
KalapastaAlkuruoatPastat ja nuudelitLisäkeruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalapasta
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Anjovis-parsakaali-rusinaspagetti

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Spagetti Svedese

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Sardiini-tomaattipasta

  • 18.02.201300:00
    Parsaviikot

    Pastaa venäläisellä kaviaarilla

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Anjovispasta pinaatin, kerman ja valkosipulin kera