Souvlakivartaat salaattipedillä

Kreikkalaisherkut, souvlakit voi tehdä niin sian- kuin lampaanlihastakin. Pääasia on valkosipulin- ja sitruunantuoksuinen marinadi, jota tarjoillaan myös lisäkkeenä. Lohkoperunat sopivat kuvaan.

Neljälle

  • 600 g sianniskaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria

Salaatti

  • 4 latva-artisokanpohjaa
  • ½ vihreää kurkkua
  • 2 tomaattia
  • ½ punansipulia
  • 100 g feta-juustoa
  • ½ dl mustia oliiveja

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillitikut likoamaan veteen 30 minuutiksi. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, rosmariini, meirami, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kaada puolet marinadista muovipussiin ja laita siihen lihakuutiot. Säästä toinen puoli salaattia varten. Marinoi lihaa 30 minuuttia. Kääntele pussia.

2. Pieni artisokanpohjat. Paloittele kurkku ja tomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi feta. Sekoita kaikki vihannekset, feta ja oliivit ja kaada päälle loppu marinadi.

3. Pujota lihakuutiot grillitikkuihin. Grillaa niitä hiiligrillin ritilällä 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoile salaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.