Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Souvlakivartaat salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 600 g sianniskaa
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • ½ tl meiramia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria

Salaatti

  • 4 latva-artisokanpohjaa
  • ½ vihreää kurkkua
  • 2 tomaattia
  • ½ punansipulia
  • 100 g feta-juustoa
  • ½ dl mustia oliiveja

Lisäksi

  • puisia grillivartaita

Valmistusohje

1. Pane grillitikut likoamaan veteen 30 minuutiksi. Leikkaa liha kuutioiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita keskenään sitruunamehu, oliiviöljy, rosmariini, meirami, suola ja pippuri. Purista joukkoon valkosipuli. Kaada puolet marinadista muovipussiin ja laita siihen lihakuutiot. Säästä toinen puoli salaattia varten. Marinoi lihaa 30 minuuttia. Kääntele pussia.

2. Pieni artisokanpohjat. Paloittele kurkku ja tomaatit. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi feta. Sekoita kaikki vihannekset, feta ja oliivit ja kaada päälle loppu marinadi.

3. Pujota lihakuutiot grillitikkuihin. Grillaa niitä hiiligrillin ritilällä 3-5 minuuttia puoleltaan. Tarjoile salaatin kanssa.

Kreikkalaisherkut, souvlakit voi tehdä niin sian- kuin lampaanlihastakin. Pääasia on valkosipulin- ja sitruunantuoksuinen marinadi, jota tarjoillaan myös lisäkkeenä. Lohkoperunat sopivat kuvaan.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatThai-maustettu kanapataUlkofileevartaat ja linssisalaattiBulgogi-liha ja happamet vihanneksetLammasmureketta ja munakoisoaLammasvartaat sahramiriisin ja kasvissuikaleiden kera
LihavartaatKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihavartaat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sitruunaruohonautaa vartaassa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Grillivartaat kahdella lihalla ja omenaohukaiset

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Marinoidut lihavartaat wokkivihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Videoreseptit

    Makkara-peruna-paprikavartaat

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lihavartaat maapähkinäkastikkeessa