Sorsapaistia konjakkikastikkeessa
Rosaksi paistettu sorsapaisti konjakilla maustetun kermakastikkeen ja mustaviinimarjahyytelön tuottaa ihmiselle hartautta lähentelevää iloa. Yritä löytää nuoria sorsia, ne ovat mureampia. Äläkä paista sorsia liian kauan, ettei niistä tule kuivia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 2 sorsaa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Kastike
- lintujen rangat
- 3 dl vettä
- 1 dl punaviiniä
- ½ sipuli
- ½ porkkana
- 3 dl kuohukermaa
- 1 rkl mustaherukkahyytelöä
- 1 rkl konjakkia
- ½ rkl maissitärkkkelystä + 1 rkl vettä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
- keitettyjä vahapapuja
- mustaviinimarjahyytelöä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Hiero niihin sisä- ja ulkopuolella suolaa ja pippuria. Ruskista linnut kauniinruskeiksi voissa pannulla ja siirrä sitten uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota linnut uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa irti rinta- ja reisilihat.
2. Kastike: Kuori sipuli ja porkkana, pieni ne palasiksi. Paloittele myös lintujen rangat vähän pienemmiksi ja keitä niitä yhdessä sipulin ja porkkanan kanssa veden ja viinin sekoituksessa noin tunti. Siivilöi kastikepohja. Keitä sitä kokoon yhdessä kerman kanssa muutama minuutti kovalla lämmöllä. Mausta hyytelöllä, konjakilla ja mahdollisesti suolalla ja pippurilla. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja keitä kastiketta vielä muutama minuutti.
3. Lämmitä sorsien lihat ja tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, kastikkeen, hyytelön ja vahapapujen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje