Sorsapaistia konjakkikastikkeessa

Rosaksi paistettu sorsapaisti konjakilla maustetun kermakastikkeen ja mustaviinimarjahyytelön tuottaa ihmiselle hartautta lähentelevää iloa. Yritä löytää nuoria sorsia, ne ovat mureampia. Äläkä paista sorsia liian kauan, ettei niistä tule kuivia.

Neljälle

  • 2 sorsaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Kastike

  • lintujen rangat
  • 3 dl vettä
  • 1 dl punaviiniä
  • ½ sipuli
  • ½ porkkana
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 rkl mustaherukkahyytelöä
  • 1 rkl konjakkia
  • ½ rkl maissitärkkkelystä + 1 rkl vettä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita
  • keitettyjä vahapapuja
  • mustaviinimarjahyytelöä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa sorsat. Hiero niihin sisä- ja ulkopuolella suolaa ja pippuria. Ruskista linnut kauniinruskeiksi voissa pannulla ja siirrä sitten uunivuokaan. Paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Ota linnut uunista ja anna jäähtyä. Leikkaa irti rinta- ja reisilihat.

2. Kastike: Kuori sipuli ja porkkana, pieni ne palasiksi. Paloittele myös lintujen rangat vähän pienemmiksi ja keitä niitä yhdessä sipulin ja porkkanan kanssa veden ja viinin sekoituksessa noin tunti. Siivilöi kastikepohja. Keitä sitä kokoon yhdessä kerman kanssa muutama minuutti kovalla lämmöllä. Mausta hyytelöllä, konjakilla ja mahdollisesti suolalla ja pippurilla. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla maissitärkkelyksellä ja keitä kastiketta vielä muutama minuutti.

3. Lämmitä sorsien lihat ja tarjoile vastakeitettyjen perunoiden, kastikkeen, hyytelön ja vahapapujen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!