Soijamarinoidut lohivartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5654720/landscape16_9/515/290/d130ed7c54a8bc06177eec6ba11f6317/Qz/931803-4681.jpg)
Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g ruodotonta lohifileetä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 iso, valkoinen retikka
- muutama retiisi
Marinadi
- 4 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl wasabia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl wasabia
Tarjoiluun
- keitettyä sushiriisiä
Lisäksi tarvitset
- puutikkuja vartaiksi
Valmistusohje
1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.
2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.
3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka