Soijamarinoidut lohivartaat

Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.

Neljälle

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 iso, valkoinen retikka
  • muutama retiisi

Marinadi

  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl wasabia

Kastike

  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl wasabia

Tarjoiluun

  • keitettyä sushiriisiä

Lisäksi tarvitset

  • puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.

3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.