Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Soijamarinoidut lohivartaat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g ruodotonta lohifileetä
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 iso, valkoinen retikka
  • muutama retiisi

Marinadi

  • 4 rkl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • 1 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl wasabia

Kastike

  • 1 dl japanilaista soijaa
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl wasabia

Tarjoiluun

  • keitettyä sushiriisiä

Lisäksi tarvitset

  • puutikkuja vartaiksi

Valmistusohje

1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.

2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.

3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.

Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.

Lisää aiheesta:

Lohitartar avokadon keraTeryaki-katkarapuvermiselliLohicarpaccio basilikallaSashimia Itämeren lohesta ja kaalisalaattiaMerikrottia hapanimeläkastikkeessaGrillivartaat lohesta
LohivartaatKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohivartaat
  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Lohi-scampivartaat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tandoorilohivartaat ja hedelmäsalsa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Grillivartaat lohesta ja pinaatista

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Lohivartaat couscousvehnän kera

  • 18.02.201300:00
    Risotto

    Kalavartaita ja bulgur-risottoa