Soijamarinoidut lohivartaat
Tämä on nopeasti valmistuvaa, mutta erittäin ylellistä. Soijamarinoi lohi ja tarjoile se japanilaisittain sushiriisin, soijan, wasabin ja vihannesten kera. Raastettu retikka ja hienoksi suikaloidut retiisit sopivat hyvin lisukkeeksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g ruodotonta lohifileetä
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- 1 iso, valkoinen retikka
- muutama retiisi
Marinadi
- 4 rkl kiinalaista soijaa
- 2 rkl seesamiöljyä
- 1 rkl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl wasabia
Kastike
- 1 dl japanilaista soijaa
- 1 tl sokeria
- ½ tl wasabia
Tarjoiluun
- keitettyä sushiriisiä
Lisäksi tarvitset
- puutikkuja vartaiksi
Valmistusohje
1. Leikkaa lohesta nahka pois ja poista kaikki pienet ruodot. Suikaloi lohi sitten 2 cm paksuisiksi suikaleiksi. Sekoita kiinalainen soija, seesamiöljy, inkivääri, sokeri ja wasabi marinadiksi. Lisää lohisuikaleet. Laita grillitikut likoamaan veteen.
2. Kastike: Sekoita japanilainen soija, sokeri ja wasabi.
3. Kuivaa lohet. Pujota palat vartaisiin. Grillaa muutama minuutti molemmin puolin. Ripottele päälle seesaminsiemeniä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti