Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Smörrebröd

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • Neljälle

Pumpernickel ja sinihomejuusto

  • 4 viipaletta pumpernickel-leipää
  • (tumma, mausteinen vuokaleipä,
  • usein höyryssä kypsennetty)
  • voita
  • 4 paksua viipaletta sinihomejuustoa
  • ½ punasipuli
  • 4 raakaa munankeltuaista

Maalaisleipä ja Lindströminpihvi

  • 200 g naudanjauhelihaa
  • 2 rkl etikkapunajuurisilppua
  • 2 rkl paistettua sipulisilppua
  • 1 rkl kaprissilppua
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 4 viipaletta maalaisleipää
  • voita
  • 2 suolakurkkua

Ruisleipä ja katkaravut

  • 4 viipaletta ruisleipää
  • 160 g kuorittuja tuoreita katkarapuja
  • 1 kovaksikeitetty muna
  • 4 tl majoneesia
  • ½ sitruuna
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pumpernickel ja sinihomejuusto: Voitele leivät. Pane jokaiselle leivälle paksu viipale sinihomejuustoa. Aseta muutama punasipulirengas päälle. Riko muna kerrallaan kämmenelle, valuta valkuainen sormien läpi, niin että keltuainen jää käteen. Aseta keltuaiset sipulirinkulaan juuri ennen tarjoilua.

2. Maalaisleipä ja Lindströminpihvi: Sekoita yhteen jauheliha, punajuuri-, sipuli- ja kaprissilppu ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä pihviä ja paista ne voissa. Jäähdytä ja nosta voidelluille maalaisleipäviipaleille. Leikkaa suolakurkut puoliksi pitkittäin ja tarjoile leipien kanssa.

4. Ruisleipä ja katkaravut: Voitele ruisleipäviipaleet majoneesilla. Jaa katkaravut leiville. Leikkaa muna lohkoiksi, aseta leiville ja koristele tillillä. Leikkaa sitruunasta neljä ohutta lohkoa ja tarjoile ohessa.

Lisää aiheesta:

Kesän voileipäkakkuLänsirannikon lankongitGrillattuja juustopurilaisia ciabattallaH.C. Andersenin smörrebrödMaksapasteija-smörrebrödHunajaläskiä smörrebrödillä
LihavoileipäKatkarapuleipäKasvisruokaLiharuokaVälipalatKalaruoka

Tanskalaiset voileivät ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Aito smörrebröd koostuu ohuesta ruisleipäviipaleesta ja suunnattomasta määrästä päällysteitä; leipä ei saa näkyä päällysainesten alta. Smörrebrödien kanssa juodaan mielellään lasillinen olutta ja en lille en eli pieni snapsi.

Tuoreimmat aiheesta

Lihavoileipä
  • 12.05.202408:00
    Raparperi

    Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät

  • 26.02.202110:44
    Hellapoliisi

    Lämminleipäpelti eli lämppärit pellillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Jättiläisvoileipä

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Italialainen voileipä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Sieni-pekonileivät