Smörrebröd
Tanskalaiset voileivät ovat tunnettuja kaikkialla maailmassa. Aito smörrebröd koostuu ohuesta ruisleipäviipaleesta ja suunnattomasta määrästä päällysteitä; leipä ei saa näkyä päällysainesten alta. Smörrebrödien kanssa juodaan mielellään lasillinen olutta ja en lille en eli pieni snapsi.
Ainekset
- Neljälle
Pumpernickel ja sinihomejuusto
- 4 viipaletta pumpernickel-leipää
- (tumma, mausteinen vuokaleipä,
- usein höyryssä kypsennetty)
- voita
- 4 paksua viipaletta sinihomejuustoa
- ½ punasipuli
- 4 raakaa munankeltuaista
Maalaisleipä ja Lindströminpihvi
- 200 g naudanjauhelihaa
- 2 rkl etikkapunajuurisilppua
- 2 rkl paistettua sipulisilppua
- 1 rkl kaprissilppua
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 4 viipaletta maalaisleipää
- voita
- 2 suolakurkkua
Ruisleipä ja katkaravut
- 4 viipaletta ruisleipää
- 160 g kuorittuja tuoreita katkarapuja
- 1 kovaksikeitetty muna
- 4 tl majoneesia
- ½ sitruuna
- tilliä
Valmistusohje
1. Pumpernickel ja sinihomejuusto: Voitele leivät. Pane jokaiselle leivälle paksu viipale sinihomejuustoa. Aseta muutama punasipulirengas päälle. Riko muna kerrallaan kämmenelle, valuta valkuainen sormien läpi, niin että keltuainen jää käteen. Aseta keltuaiset sipulirinkulaan juuri ennen tarjoilua.
2. Maalaisleipä ja Lindströminpihvi: Sekoita yhteen jauheliha, punajuuri-, sipuli- ja kaprissilppu ja sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi, mausta suolalla ja pippurilla. Muotoile neljä pihviä ja paista ne voissa. Jäähdytä ja nosta voidelluille maalaisleipäviipaleille. Leikkaa suolakurkut puoliksi pitkittäin ja tarjoile leipien kanssa.
4. Ruisleipä ja katkaravut: Voitele ruisleipäviipaleet majoneesilla. Jaa katkaravut leiville. Leikkaa muna lohkoiksi, aseta leiville ja koristele tillillä. Leikkaa sitruunasta neljä ohutta lohkoa ja tarjoile ohessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan