Skottilaiset munat

Skottimunat voi mainiosti ottaa mukaan retkelle, mutta ovat hauskoja myös noutopöydässä.

Neljälle

  • 4 munaa
  • 200 g herkkusieniä sivuina

Mureke

  • 300 g sikajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 pieni sipuli silppuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • ½ dl korppujauhoa
  • 1 dl vettä
  • 2 tl currya

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Keitä munat koviksi ja kuori ne. Kuullota sieniviipaleita voissa. suolaa ja pippuroi ja siirrä sivuun.

2. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri, muna, sipulisilppu ja tomaattipyree. Anna korppujauhon turvota vedessä 5 minuuttia ja sekoita se murekeseokseen, samoin curry. Jaa mureketaikina neljään osaan ja muotoile kustakin ohut pihvi. Laita muna jokaiselle pihville ja kääri mureketaikina munan ympärille, muotoile palloksi kostutetuin käsin.

3. Pane murekepullat voideltuun uunivuokaan ja paista uunin keskitasolla 25-30 minuuttia, kunnes mureke on kypsää. Valele silloin tällöin rasvalla joka muodostuu vuokaan. Lämmitä sienet nopeasti ja tarjoile murekemunien kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.