Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Skagen-perunapelti

Skagen-perunapelti sopii vaikka uudenvuoden juhlapöytään.
Skagen-perunapelti sopii vaikka uudenvuoden juhlapöytään.Food by Twins
Julkaistu 23.12.2024 13:00

MTV LIFESTYLE

  • Annosmäärä: 2–4 annosta

Ainekset

  • 500 g perunoita
  • 50 g parmesaania
  • 25 g voita
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 180 g isoja katkarapuja
  • 100 g smetanaa tai ranskankermaa
  • 1 pieni punasipuli
  • 1/3 ruukkua tilliä
  • 1/2 sitruuna
  • suolaa ja mustapippuria oman maun mukaan
  • (mätiä halutessasi)

Valmistusohje

  1. Leikkaa perunat puoliksi ja aseta isoon uunivuokaan. Raasta perunoiden joukkoon parmesaani ja hienonna 2 rkl tilliä. Sekoita vuokaan voi ja öljy. Ripottele päälle halutessasi hieman suolaa.
  2. Paahda perunoita uunissa 225 asteessa kiertoilmalla noin 20–25 minuuttia.
  3. Asettele paahtuneiden perunoiden päälle ranskankerma/smetana, viipaloidut punasipulit, katkaravut ja tilli.
  4. Raasta 1⁄2 sitruunan kuori ja viipaloi sitruunat koristeluun. Lisää halutessasi mätiä. Tarjoile heti!

Vinkki! Ripaus luksusta. Voit halutessasi viimeistellä annoksen mädillä.

Herkullinen ja helppo Skagen-perunapelti tuo uudenvuoden juhlapöytään ripauksen luksusta ilman monimutkaisia valmistusvaiheita. Voit halutessasi viimeistellä annoksen mädillä. Resepti on Food by Twins -ruokablogin Petra ja Noora Väänäsen tekemä.

Resepti:
Food by Twins

Lisää aiheesta:

Varhaisperuna-nachopelti – Julian helppo herkkureseptiNopea kermainen broileri-perunavuokaIntialainen broileripataMakrillia ja lohkoperunoitaKardemummalohi ja wasabimuusiPaistettu kalafilee tomaattikastikkeen kera
ÄyriäisetKatkaravutPerunatNopeat ja helpotRapuskagenAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiset
  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja jättikatkaravunpyrstöjä, jäävihanneksia ja katkarapu-voivaahtokastike, Valtterin resepti

  • 20.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Chilistä kampasimpukkaa ja sokerihernepyrettä, Darinan resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Pehmeäkuoriset taskuraputacot ja mangosalsa, Samulin ja Markun resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Grillattuja rapuja, chiliöljyä, rapeita paneroituja pernillan lehtiä, Taijan resepti

  • 6.5.20:45
    MasterChef-reseptit

    MasterChef Suomi: Jättikatkarapukesärullat, Iinan resepti