Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sivumaku: Karamellipossu Farangin tapaan

Julkaistu 02.03.2015 11:22

Sivumaku-blogin mukailtu versio ravintola Farangin suositusta annoksesta. Resepti alkuperäinen versio on julkaistu Kiehuu! Uusi suomalainen keittiö -keittokirjassa.

Ainekset

  • 500-750 g kasleria

Haudutusliemi

  • 1 l vettä
  • 1 valkosipulinkynsi, murskattuna
  • 1 ison peukalon kokoinen inkivääri, hienonnettuna
  • 1 korianterinjuuri
  • 3 valkopippuria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 4 dl vähäsuolaista soijaa
  • 0,5 dl ketjap manisia eli makeaa soijakastiketta
  • 1 dl osterikastiketta

Toisen päivän ainekset

  • 2 dl lihan haudutuslientä
  • 4 tähtianista
  • 1 kanelitanko

Lisäksi

  • 2 rkl rapeaksi paahdettua valkosipulia
  • 4 rkl rapeaksi paahdettua salottisipulia
  • 400 g palmusokeria
  • 1 dl vettä
  • 2 punaista chiliä, ohuina renkaina
  • 3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 nippu korianteria
  • rypsi- tai auringonkukkaöljyä friteeraukseen

Valmistusohje

Haudusliemi (päivä 1):

Lämmitä uuni 160 asteeseen. Kiehauta (lihan vetävässä) kattilassa liemen ainekset ja lisää kasler liemeen. Laita liemi ja kasler kattilassa tai uunivuoassa uuniin ja hauduta 3,5-4 tuntia. Nosta liha kuivumaan astiaan, jossa voit pitää sitä yön yli. Siivilöi ja säästä liemi toisessa astiassa. Peitä foliolla ja laita paino lihan päälle

Haudutusliemi (päivä 2):

Kuori hyytynyt rasva haudutusliemen päältä. Kaada kattilaan 2 dl lientä ja lisää siihen tähtianis ja kaneli. Kiehauta ja anna jäähtyä.

Possu (päivä 2):

Paahda salottisipulia hiljalleen rapeaksi kuumalla pannulla pienellä määrällä öljyä. Tee samoin valkosipulille. Se palaa helposti, joten ole varovainen. Voit toki paahtaa molemmat myös uunissa. Jos pääsee kärtsäämään, kuten minulle ensimmäisellä kerralla, niin aloittaa paahtamisen vain alusta.

Tee karamelliseos. Kaada kattilaan palmusokeri ja vesi. Kuumenna hiljalleen, jotta sokeri alkaa sulaa. Kiehauta varovasti ja karamellisoi, kunnes seos alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta. Kaada varovasti sekaan haudutusliemi ja sekoita voimakkaasti. (Voit käyttää kattilankantta suojana, jos seos hiukan ”räjähtää”.) Keitä kasaan, kunnes kastike alkaa olla tuhtia karamellia, ei silti liisteriä.

Leikkaa possu nopan kokoisiksi paloiksi. Lämmitä friteerausöljy 170 asteeseen. Itse totean sen sen olevan valmista, kun pinnalle tiputettu tuoreyrtti alkaa sihistä. Friteeraa palat kullanruskeiksi ja nosta pois kattilasta talouspaperin päälle valuttamaan ylimääräinen rasva pois. Yhdistä kulhossa possu, karamelliseos, chilirenkaat, korianteri ja rapea salotti- ja valkosipuli. Annostele ja tarjoile.

Riisiviinietikka toimii pöytämausteena, jolla kukin voi taittaa annoksen makeutta mieleisekseen.

Katso lisää reseptejä Sivumaku-blogista!

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Pannulla paistettua kuhaa, kyssäkaali-omenasalaatti ja beurre blanc -kastike, Valtterin reseptiFarangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaaGrillattua parsaa, vegemajoneesia ja uppomuniaJosen libanonilaiset mezetUunilammascurryOsso buco sahramirisoton kera
KasslerSivumakuPääsiäinenJuhlatIsänpäiväPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Kassler
  • 10.09.202114:55
    Porsaanlihapata

    Farangin karamellipossu eli rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjovis- ja yrttimarinoitu kassler

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria chutneyn ja lohkoperunoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kassleria ja purjokermaa

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Leivitettyä kassleria tomaattikastikkeessa