Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunavanukasta aprikoosikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on raikas, sitruunainen vanukas. Saadaksesi kastikkeen tasaiseksi ja kauniiksi, tarvitset tehosekoittimen tai monitoimikoneen.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 2 sitruunaa
  • 125 g margariinia
  • 2 dl kidesokeria
  • 4 kananmunaa
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3 dl maitoa

Aprikoosikastike

  • 12 kuivattua aprikoosia
  • ½ dl raakaruokosokeria
  • 1 dl vettä

Koristeluun

  • tuoreita mustikoita

Tarvitset myös

  • 4 uuninkestävää annosvuokaa

Valmistusohje

1. Pese sitruunat tarkoin. Sekoita margariini ja sokeri valkoiseksi ja ilmavaksi. Raasta sitruunoiden ohut, keltainen kuori ja lisää se margariini-sokerivaahtotaikinaan. Purista sitruunamehu ja lisää se taikinaan. Lisää myös munankeltuaiset, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita hyvin.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna maitoa hieman ja vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi – sinun on voitava kääntää kulho ylösalaisin, ilman että vaahto valuu ulos. Voitele vuoat. Sekoita taikinaan maito ja valkuaisvaahto. Kaada kaikki vuokiin. Laita vuoat uunipannuun, laita se uuniin ja kaada pannuun kuumaa vettä, niin että se ulottuu annosvuokia noin keskiväliin. Paista 40 minuuttia tai kunnes vanukkaat ovat kauniin kullanruskeita.

3. Aprikoosikastike: Suikaloi aprikoosit ja laita ne kattilaan sokerin ja veden kera. Kuumenna ja soseuta tasaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile hieman jäähtynyt vanukas aprikoosikastikkeen kera.

Lisää aiheesta:

AprikoosikakkuPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraSahrami-hunajajäätelö seesamilastujen keraOmenakakkua ja vaniljakastikettaRaparperipiirakka vaniljakastikkeen keraHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
Makea vanukasGluteenitonPääsiäinenVappuJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Makea vanukas
  • 30.11.201514:51
    Hedelmäriisi

    Viktorian riisi eli Viktorian kiisseli

  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Jouluvanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Bavaroise vaniljan ja mansikoiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Sahramicassata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Hunajainen vadelmamalja