Sitruunavaahtoa ja tuoreita marjoja

Sitruunavaahdon voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kevyt ja raikas jälkiruoka on loistava päätös mille tahansa aterialle. Tuoreiden marjojen sijaan voit käyttää pakastemarjoja tai hedelmäsalaattia.

4 annosta

  • 5 liivatelehteä
  • 3 munankeltuaista
  • 3 munanvalkuaista
  • 1 dl sokeria
  • 1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 dl kuohukermaa
  • tuoreita marjoja tai hedelmiä

Valmistusohje

1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.

2. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata lehdet miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kevyesti munasokerivaahtoon. Kääntele puuhaarukalla varovasti joukkoon kerma ja valkuaisvaahto.

3. Täytä vedellä huuhdellut annosvuoat tai iso hyytelövuoka seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa. Kumoa hyytynyt vaahto lautasille ja koristele marjoilla tai hedelmillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.