Sitruunavaahtoa ja tuoreita marjoja
Sitruunavaahdon voit valmistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä. Kevyt ja raikas jälkiruoka on loistava päätös mille tahansa aterialle. Tuoreiden marjojen sijaan voit käyttää pakastemarjoja tai hedelmäsalaattia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 5 liivatelehteä
- 3 munankeltuaista
- 3 munanvalkuaista
- 1 dl sokeria
- 1½ sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 dl kuohukermaa
- tuoreita marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
1. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa munankeltuaiset ja sokeri kulhossa valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota myös kerma.
2. Purista liivatelehdistä vesi ja sulata lehdet miedolla lämmöllä kattilassa. Vatkaa kevyesti munasokerivaahtoon. Kääntele puuhaarukalla varovasti joukkoon kerma ja valkuaisvaahto.
3. Täytä vedellä huuhdellut annosvuoat tai iso hyytelövuoka seoksella ja anna hyytyä jääkaapissa. Kumoa hyytynyt vaahto lautasille ja koristele marjoilla tai hedelmillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan