Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 rkl vettä
  • 100 g voita

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 sitruunaa

Tarjoiluun

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 passiohedelmää
  • 12 melonikuulaa
  • 1 karambola (tähtihedelmä)

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja vesi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä pyöreä piirasvuoka. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Ota pohja uunista. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen.

2. Pese sitruunat, suikaloi kuori (vain uloin, keltainen osa) ja purista sitruunoista mehu. Sekoita munat ja sokeri. Lisää kerma varovaisesti sekoittaen. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu ja kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

3. Vatkaa kerma. Raaputa passiohedelmästä siemenet ja sekoita kermavaahdon kanssa. Säästä muutama siemen koristeluun. Viipaloi karambola. Koristele jokainen piiraspala karambolalla ja melonikuulilla. Tarjoile kerman kera.

Raikas sitruunapiiras kermaisella täytteellä on täydellinen lopetus päivälliselle. Muista, että piirakkataikinan pitää levätä jääkaapissa tunnin ajan, ja että valmiin piiraan on jäähdyttävä hetki ennen kuin siitä voi leikata annospaloja.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosMansikkapiirakka hyytelölläHieno sitruunapiirasSitruunamarenkipiirasSuklaakakku ja raparperihillokeAprikoosinmakuinen omenapiiras
SitruunapiirakkaMakeat leivonnaisetKasvisruokaUusivuosiLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hieno sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunamarenkipiiras

  • 18.02.201300:00
    Suklaapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Rahkapiirakka