Sitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien kera

Raikas sitruunapiiras kermaisella täytteellä on täydellinen lopetus päivälliselle. Muista, että piirakkataikinan pitää levätä jääkaapissa tunnin ajan, ja että valmiin piiraan on jäähdyttävä hetki ennen kuin siitä voi leikata annospaloja.

Ainekset

  • 6-8 hengelle

Piirastaikina

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kidesokeria
  • 2 rkl vettä
  • 100 g voita

Täyte

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 3 sitruunaa

Tarjoiluun

  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 2 passiohedelmää
  • 12 melonikuulaa
  • 1 karambola (tähtihedelmä)

Valmistusohje

1. Sekoita voi, jauhot, sokeri ja vesi taikinaksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa 1 tunti. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaulitse taikina ohueksi ja vuoraa sillä pyöreä piirasvuoka. Paista pohjaa uunissa 15 minuuttia. Ota pohja uunista. Alenna uunin lämpö 150 asteeseen.

2. Pese sitruunat, suikaloi kuori (vain uloin, keltainen osa) ja purista sitruunoista mehu. Sekoita munat ja sokeri. Lisää kerma varovaisesti sekoittaen. Lisää sitruunankuori ja sitruunamehu ja kaada täyte piiraspohjan päälle. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna piiraan jäähtyä ja leikkaa sitten paloiksi.

3. Vatkaa kerma. Raaputa passiohedelmästä siemenet ja sekoita kermavaahdon kanssa. Säästä muutama siemen koristeluun. Viipaloi karambola. Koristele jokainen piiraspala karambolalla ja melonikuulilla. Tarjoile kerman kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!