Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunankuorella ja timjamilla maustettua porsaanfileetä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 1 kg porsaan ulkofileetä
  • yhden sitruunankuori
  • timjamia
  • 1 salottisipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • sokeria
  • suolaa
  • mustapippuria

Kastike

  • 4 dl lihalientä
  • 1 dl Jägermaisteria tai muuta maustettua alkoholia
  • 50 g voita
  • suolaa
  • (maissitärkkelystä/ perunatärkkelystä)
  • persiljaa

Valmistusohje

Mausta liha sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Levitä päälle raastettu sitruunan kuori ja hienonnetut sipulit.

Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.

Kääri liha folioon ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.

Aseta fileesiivut tarjoiluvuokaan ja annostele kiehuvan kuuma kastike lihan päälle.

Kuumenna kattila ja lisää alkoholi. Kiehauta kunnes alkoholi on haihtunut.

Lisää lihaliemi ja kiehauta.

Lisää voi vispilällä sekoittaen kastikkeen joukkoon.

Mausta suolalla.

Lisää päälle leikattua persiljaa.

Suurusta kastiketta tarvittaessa maissi-tai perunatärkkelyksellä

Lisää aiheesta:

Suikaloitu, marinoitu kalkkuna pitaleivälläJyväbroilerin rintafileetä, kesän vihanneksia ja voikastikettaPariloitu silakkatartarGrillattua lohta inkiväärikastikkeen keraUnkarilainen lihapata eli pörköltBroileria appelsiinikastikkeessa yrttiriisin kera
PorsaanfileeKananmunatonMakujaJyri HänninenGoGreenVideoreseptitPääruoat
Liharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee