Sitruunankuorella ja timjamilla maustettua porsaanfileetä
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 1 kg porsaan ulkofileetä
- yhden sitruunankuori
- timjamia
- 1 salottisipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- sokeria
- suolaa
- mustapippuria
Kastike
- 4 dl lihalientä
- 1 dl Jägermaisteria tai muuta maustettua alkoholia
- 50 g voita
- suolaa
- (maissitärkkelystä/ perunatärkkelystä)
- persiljaa
Valmistusohje
Mausta liha sokerilla, suolalla ja pippurilla.
Levitä päälle raastettu sitruunan kuori ja hienonnetut sipulit.
Kypsennä 80-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta.
Kääri liha folioon ja anna lihan vetäytyä 15 minuuttia ennen leikkaamista.
Aseta fileesiivut tarjoiluvuokaan ja annostele kiehuvan kuuma kastike lihan päälle.
Kuumenna kattila ja lisää alkoholi. Kiehauta kunnes alkoholi on haihtunut.
Lisää lihaliemi ja kiehauta.
Lisää voi vispilällä sekoittaen kastikkeen joukkoon.
Mausta suolalla.
Lisää päälle leikattua persiljaa.
Suurusta kastiketta tarvittaessa maissi-tai perunatärkkelyksellä
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti