Sitruunamarinoidut mansikat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5663078/landscape16_9/515/290/4e1aca095fc26f61ca32fd7d81eb42a8/MB/902664-3766.jpg)
Jos haluat tähän jälkiruokaan enemmän aikuista makua, voit vaihtaa sitruunamehun sitruunalikööriin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 l mansikoita
- 1 vaniljatangon raaputetut siemenet
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 3 rkl raakasokeria
Koristeluun
- tomusokeria
- mintunlehtiä
Valmistusohje
1. Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä neljä kokonaista koristeluun.
2. Sekoita vaniljansiemenet, sitruunankuori ja sitruunamehu sokerin kanssa kulhossa. Lisää mansikat ja marinoi n. 30 minuuttia.
3. Asettele viipaloidut mansikat kauniisti neljälle lautaselle. Koristele kokonaisilla marjoilla, sitruunankuorella ja mintunlehdillä. Puuteroi päälle tomusokeria.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka