Sitruunamarinoidut mansikat

Jos haluat tähän jälkiruokaan enemmän aikuista makua, voit vaihtaa sitruunamehun sitruunalikööriin.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 1 vaniljatangon raaputetut siemenet
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl raakasokeria

Koristeluun

  • tomusokeria
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä neljä kokonaista koristeluun.

2. Sekoita vaniljansiemenet, sitruunankuori ja sitruunamehu sokerin kanssa kulhossa. Lisää mansikat ja marinoi n. 30 minuuttia.

3. Asettele viipaloidut mansikat kauniisti neljälle lautaselle. Koristele kokonaisilla marjoilla, sitruunankuorella ja mintunlehdillä. Puuteroi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!