Sitruunamarinoidut mansikat

Jos haluat tähän jälkiruokaan enemmän aikuista makua, voit vaihtaa sitruunamehun sitruunalikööriin.

Neljälle

  • 1 l mansikoita
  • 1 vaniljatangon raaputetut siemenet
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 3 rkl raakasokeria

Koristeluun

  • tomusokeria
  • mintunlehtiä

Valmistusohje

1. Perkaa ja viipaloi mansikat, säästä neljä kokonaista koristeluun.

2. Sekoita vaniljansiemenet, sitruunankuori ja sitruunamehu sokerin kanssa kulhossa. Lisää mansikat ja marinoi n. 30 minuuttia.

3. Asettele viipaloidut mansikat kauniisti neljälle lautaselle. Koristele kokonaisilla marjoilla, sitruunankuorella ja mintunlehdillä. Puuteroi päälle tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.