Sitruunamarinoidut lampaankyljykset
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673634/landscape16_9/515/290/669fe0a14f57989000dc43d79fb2e3a8/mY/933810-4086.jpg)
Julkaistu
Sitruuna ja persilja ovat tämän lampaankyljysmarinadin makuaineet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 8 lampaan kaksoiskyljystä
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
- 1 sitruunan mehu
- 2 sipulia lohkoina
- 1 dl persiljasilppua
- 3/4 rkl suolaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl salviaa
Lisäksi
- 2 salottisipulia
- 1 rkl voita
- 3 dl vihreitä herneitä
- 10 latva-artisokanpohjia
Valmistusohje
1. Laita lampaankyljykset vadille, sekoita marinadin ainekset ja kaada kyljysten päälle. Laita kylmään ainakin 6 tunniksi. Kääntele aika ajoin.
2. Valuta kyljykset, mausta ja paista noin 3 minuuttia puoleltaan.
3. Kuullota sipulia voissa kasarissa ja kääntele sekaan herneet. Täytä artisokanpohjat herneillä ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka