Sitruunamarinoidut lampaankyljykset

Sitruuna ja persilja ovat tämän lampaankyljysmarinadin makuaineet.

Neljälle

  • 8 lampaan kaksoiskyljystä
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 2,5 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 sitruunan mehu
  • 2 sipulia lohkoina
  • 1 dl persiljasilppua
  • 3/4 rkl suolaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl salviaa

Lisäksi

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl voita
  • 3 dl vihreitä herneitä
  • 10 latva-artisokanpohjia

Valmistusohje

1. Laita lampaankyljykset vadille, sekoita marinadin ainekset ja kaada kyljysten päälle. Laita kylmään ainakin 6 tunniksi. Kääntele aika ajoin.

2. Valuta kyljykset, mausta ja paista noin 3 minuuttia puoleltaan.

3. Kuullota sipulia voissa kasarissa ja kääntele sekaan herneet. Täytä artisokanpohjat herneillä ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja