Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunamarenkipiiras

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

6-8 hengelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kylmää voita/margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso, kypsä sitruuna
  • 75 g voita/margariinia
  • 4 munanvalkuaista
  • 6 rkl kidesokeria

Lisäksi tarvitset

  • irtopohjavuoan (piiras)
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Paloittele voi, nypi sormin jauhot ja voi tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Anna vuoan seistä kylmässä n. 30 minuuttia. Kiinnitä alumiinifoliosuikaleita reunoille, niin että taikina pysyy paikoillaan. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja kohota uunin lämpötila 225 asteeseen.

3. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri. Vatkaa munien koostumus rikki ja vatkaa tomusokerin, sitruunamehun ja jäähtyneen voisulan kanssa. Täytä piiraskuori täytteellä. Paista 15-20 minuuttia uunissa, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna piiraan jäähtyä. Kohota uunin lämpötila 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.

Tätä happaman maukasta piirasta voisi hyvin kutsua tortuksi. Sen voi tarjoilla kahvin kera tai jälkiruokana. Siivilöi tomusokeri täytteeseen, jotta siitä tulee tasainen. Tarvitset irtopohjavuoan ja alumiinifoliota.

4. Vatkaa munanvalkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkitaikina piiraan päälle. Paista grillivastuksen alla 4-6 minuuttia kullanruskeaksi.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosRanskalainen juustopiirasAmerikkalainen sitruunamarenkipiirasSitruunapiiras passiohedelmäkerman ja melonikuulien keraKakku päärynäpuolikkaillaHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
SitruunapiirakkaPääsiäinenYstävänpäiväÄitienpäiväVappuKasvisruokaUusivuosiBrunssiJälkiruoatMakeat leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Sitruunapiirakka
  • 18.02.201300:00
    Makeat leivonnaiset

    Hieno sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunamarenkipiiras

  • 18.02.201300:00
    Suklaapiirakka

    Pohja sitruunatortulle ja suklaakakulle

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Sitruunapiiras

  • 18.02.201300:00
    Pääsiäinen

    Rahkapiirakka