Sitruunamarenkipiiras
Tätä happaman maukasta piirasta voisi hyvin kutsua tortuksi. Sen voi tarjoilla kahvin kera tai jälkiruokana. Siivilöi tomusokeri täytteeseen, jotta siitä tulee tasainen. Tarvitset irtopohjavuoan ja alumiinifoliota.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
6-8 hengelle
- 3 dl vehnäjauhoja
- 150 g kylmää voita/margariinia
- 2 rkl kylmää vettä
- 2 kananmunaa
- 2 dl tomusokeria
- 1 iso, kypsä sitruuna
- 75 g voita/margariinia
- 4 munanvalkuaista
- 6 rkl kidesokeria
Lisäksi tarvitset
- irtopohjavuoan (piiras)
- alumiinifoliota
Valmistusohje
1. Paloittele voi, nypi sormin jauhot ja voi tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Anna vuoan seistä kylmässä n. 30 minuuttia. Kiinnitä alumiinifoliosuikaleita reunoille, niin että taikina pysyy paikoillaan. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja kohota uunin lämpötila 225 asteeseen.
3. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri. Vatkaa munien koostumus rikki ja vatkaa tomusokerin, sitruunamehun ja jäähtyneen voisulan kanssa. Täytä piiraskuori täytteellä. Paista 15-20 minuuttia uunissa, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna piiraan jäähtyä. Kohota uunin lämpötila 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.
4. Vatkaa munanvalkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkitaikina piiraan päälle. Paista grillivastuksen alla 4-6 minuuttia kullanruskeaksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa