Sitruunamarenkipiiras

Tätä happaman maukasta piirasta voisi hyvin kutsua tortuksi. Sen voi tarjoilla kahvin kera tai jälkiruokana. Siivilöi tomusokeri täytteeseen, jotta siitä tulee tasainen. Tarvitset irtopohjavuoan ja alumiinifoliota.

6-8 hengelle

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g kylmää voita/margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl tomusokeria
  • 1 iso, kypsä sitruuna
  • 75 g voita/margariinia
  • 4 munanvalkuaista
  • 6 rkl kidesokeria

Lisäksi tarvitset

  • irtopohjavuoan (piiras)
  • alumiinifoliota

Valmistusohje

1. Paloittele voi, nypi sormin jauhot ja voi tai sekoita hetki monitoimikoneessa. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi, vaivaa niin vähän kuin mahdollista. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä irtopohjavuoka. Anna vuoan seistä kylmässä n. 30 minuuttia. Kiinnitä alumiinifoliosuikaleita reunoille, niin että taikina pysyy paikoillaan. Esipaista piiraskuorta 10 minuuttia uunin alatasolla. Ota uunista ja kohota uunin lämpötila 225 asteeseen.

3. Sulata voi. Siivilöi tomusokeri. Vatkaa munien koostumus rikki ja vatkaa tomusokerin, sitruunamehun ja jäähtyneen voisulan kanssa. Täytä piiraskuori täytteellä. Paista 15-20 minuuttia uunissa, kunnes täyte on jähmettynyt. Anna piiraan jäähtyä. Kohota uunin lämpötila 250 asteeseen ja napsauta grillivastus päälle.

4. Vatkaa munanvalkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi. Levitä marenkitaikina piiraan päälle. Paista grillivastuksen alla 4-6 minuuttia kullanruskeaksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja