Sitruunakastike
Julkaistu
Sitruunakastike kultaa yksinkertaisimmankin turskapäivällisen. Kastike tarjoillaan kuumana kaikkien kalaruokien kanssa. Sekä riisi että keitetyt perunat sopivat mainiosti kastikkeen kera. Halutessasi voit muunnella kastiketta hienonnetuin, kovaksikeitetyin kananmunin, tai tillin, tai raastetun sitruunankuoren avulla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi viinin kera, keitä kunnes noin puolet on jäljellä.
2. Lisää kerma ja keitä kastikepaksuiseksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla suoraan myllystä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan