Sitruunakastike

Sitruunakastike kultaa yksinkertaisimmankin turskapäivällisen. Kastike tarjoillaan kuumana kaikkien kalaruokien kanssa. Sekä riisi että keitetyt perunat sopivat mainiosti kastikkeen kera. Halutessasi voit muunnella kastiketta hienonnetuin, kovaksikeitetyin kananmunin, tai tillin, tai raastetun sitruunankuoren avulla.

Neljälle

  • 3 dl kalalientä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi viinin kera, keitä kunnes noin puolet on jäljellä.

2. Lisää kerma ja keitä kastikepaksuiseksi. Mausta sitruunalla, suolalla ja pippurilla suoraan myllystä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja