Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruunajäätelö ja unohdusmarenki

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 5 hengelle

Marenki

  • voita vuokaan
  • 5 munanvalkuaista
  • 3 1/2 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa

Sitruunajäätelö

  • 5 munankeltuaista
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
  • 1 1/2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 1 l marjoja

Valmistusohje

1. Marenki: lämmitä uuni 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita varovasti vaahtoon sokeri, leivinjauhe ja suola. Jatka vispaamista. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kiinteää, että kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei liikahdakaan. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja kaada kaavinta tai lastaa käyttäen valkuaisvaahto vuokaan. Vetele taikinaa keskeltä vuoan reunoille, niin että muodostuu syvennys, keskellä vaahtoa ei tarvitse olla kuin aivan ohut kerros. Pane vuoka uuniin ja käännä lämpö pois päältä. Anna marengin olla rauhassa seuraavaan päivään.

2. Sitruunajäätelö: vatkaa keltuaiset sokerin kanssa sileäksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen raastettua sitruunankuorta ja puristettua mehua vähän kerrallaan. Maistele välillä, kunnes saat mieleisesi maun. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada taikina pitkulaiseen vuokaan ja laita pakastimeen seuraavaan päivään.

Marenkia kutsutaan unohdetuksi, koska se jätetään koko yöksi uuniin. Eli tämä jälkiruoka tehdään syömistä edeltävänä päivänä. Nerokkaan helppo jäätelö syntyy ilman konetta.

3. Ota jäätelövuoka pakastimesta ja pidä jääkaapissa n.15 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäätelöstä viipaleita marenkikakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.

Lisää aiheesta:

UunijäätelöJäädytetty ranskankermatorttuPakastettu ranskankermatorttuMarenkitorttu luumujen ja kiivien keraAmerikkalainen sitruunamarenkipiirasHellapoliisin sitrus-marenkitorttu
KotijäätelöMakeat leivonnaisetGluteenitonKasvisruokaJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Kotijäätelö
  • 21.09.202412:00
    Jäätelö

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen grillattua ananasta, kookoskinuskia ja maailman helpoin jäätelö

  • 14.04.202208:27
    Hellapoliisi

    Kinder-jäätelö – tarvitset vain neljä ainesosaa!

  • 20.08.202107:54
    Hellapoliisi

    Helppo omenajäätelö

  • 28.06.201914:05
    Hellapoliisi

    Mansikkajäätelö – 4 ainesosan herkku valmistuu ilman jäätelökonetta

  • 09.11.201715:14
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Raaka-aineena ruis: Marionin S’mores-browniet ja viileä keksijäätelö