Sitruunajäätelö ja unohdusmarenki
Marenkia kutsutaan unohdetuksi, koska se jätetään koko yöksi uuniin. Eli tämä jälkiruoka tehdään syömistä edeltävänä päivänä. Nerokkaan helppo jäätelö syntyy ilman konetta.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 5 hengelle
Marenki
- voita vuokaan
- 5 munanvalkuaista
- 3 1/2 dl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 maustemitta suolaa
Sitruunajäätelö
- 5 munankeltuaista
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 sitruuna (raastettu kuori ja mehu)
- 1 1/2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun
- 1 l marjoja
Valmistusohje
1. Marenki: lämmitä uuni 250 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Sekoita varovasti vaahtoon sokeri, leivinjauhe ja suola. Jatka vispaamista. Valkuaisvaahdon pitää olla niin kiinteää, että kun käännät kulhon ylösalaisin, vaahto ei liikahdakaan. Voitele pyöreä irtopohjavuoka ja kaada kaavinta tai lastaa käyttäen valkuaisvaahto vuokaan. Vetele taikinaa keskeltä vuoan reunoille, niin että muodostuu syvennys, keskellä vaahtoa ei tarvitse olla kuin aivan ohut kerros. Pane vuoka uuniin ja käännä lämpö pois päältä. Anna marengin olla rauhassa seuraavaan päivään.
2. Sitruunajäätelö: vatkaa keltuaiset sokerin kanssa sileäksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää siihen raastettua sitruunankuorta ja puristettua mehua vähän kerrallaan. Maistele välillä, kunnes saat mieleisesi maun. Kääntele joukkoon vaahdotettu kerma. Kaada taikina pitkulaiseen vuokaan ja laita pakastimeen seuraavaan päivään.
3. Ota jäätelövuoka pakastimesta ja pidä jääkaapissa n.15 minuuttia ennen tarjoilua. Leikkaa jäätelöstä viipaleita marenkikakun päälle ja koristele tuoreilla marjoilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut