Sitruunainen uunikala ja punajuurisalaatti
Punajuurisalaatti sinappisella kastikeella luo sitruunaisen kalan kanssa makuyhdistelmän, joka on vailla vertaa! Lohi- tai haukifilee sopivat parhaiten tässä reseptissä käytettäviksi kaloiksi.
Ainekset
- 600 g lohifileetä tai haukifileetä
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 rkl soijaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 2 tl rosepippuria
- 0,5 dl hienonnettua tilliä
Punajuurisalaatti
- 4 kypsää kuorittua punajuurta viipaleina
- 2 rkl kapriksia hienonnettuna
- 1 jäävuorisalaatti revittynä
- 3 rkl parmesaania raasteena
Kastike
- 3 rkl öljyä
- 1 rkl sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- suolaa
- ripaus sokeria
- vastajauhettua mustapippuri
Valmistusohje
Laita uuni 200 asteeseen. Poista lohifileestä ruodot kalapinseteillä halutessasi.
Nosta kala voideltuun uunivuokaan. Sekoita keskenään sitruunamehu, soija, oliiviöljy ja suola. Levitä seos tasaisesti fileen pinnalle. Ripottele lopuksi tilli ja rosepippuri pinnalle.
Laita filee uuniin ja kypsennä 20 minuuttia kunnes kala on kypsää. Nauti punajuurisalaatin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria