Sitruuna-marenkileivokset – gluteeniton leivonnainen kevään juhliin

Sitruuna-marenkileivos
Kääretortusta saa näyttävän leivonnaisen. MTV

Sitruuna-marenkileivokset sopivat kevään juhlahetkeen. Voit valmistaa kääretortun jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jolloin siitä tulee entistä maukkaampi.

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl perunajauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • 200–300 g lemon curdia

Marenki

  • 3 kananmunanvalkuaista
  • ¾ dl sokeria

Valmistusohje

  1. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele taikina tasaiseksi.
  3. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  4. Paista 225 asteessa uunin keskiritilätasolla noin 7 minuuttia ja kumoa leivinpaperille.
  5. Levitä pinnalle lemon curd ja kääri tiukalle rullalle. 
  6. Laita kääretorttu jääkaappiin tarjoiluhetkeen asti.
  7. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ennen tarjoilua ja laita leikkauspinta ylöspäin tarjoiluvadille.
  8. Valmista marenki: Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset.
  9. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sitten sokeri vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.
  10. Laita seos pursottimeen ja pursota seos kääretorttuviipaleiden päälle tai lusikoi runsaiksi keoiksi.
  11. Ota pinnalle väriä kaasupolttimolla.
  12. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.