Sitrusbroileri ja pähkinäcouscous
Kokeile eksoottista sitrusbroileria ja pähkinäcouscousia. Tämä ruoka sopii juhlavampaankin tilaisuuteen.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 4 kpl broilerin koipi-reisipalaa
- 1 rkl suolaa
- 1 dl öljyä
- 1-2 limettiä
- 1 appelsiini
- 2-3 valkosipulinkynttä
- chilikastiketta tai harissaa
Pähkinäcouscous
- 3 dl couscous-suurimoita
- 1 sipuli hienonnettuna
- 3 dl kasvislientä
- 1 rkl voita tai öljyä
- 1-2 dl suolapähkinöitä
Valmistusohje
Leikkaa lihan pintaan viiltoja ja hiero pintaan suolaa. Mausta öljy puristetuilla sitrusmehuilla ja valkosipulilla. Lisää chiliä tai harissaa maun mukaan. Kaada mausteöljy lihoille ja anna maustua jääkaapissa. Paista broilerit 200 asteessa kypsiksi noin tunnin ajan.
Mittaa couscous kattilaan ja kaada päälle kiehuva kasvisliemi. Anna hautua kannen alla noin 5 minuuttia. Sekoita joukkoon rasva ja hieman murskatut suolapähkinät. Tarkista maku ja tarjoile broilereiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa