Mainos
Mainos

Sitruunajäädyke sopii hyvin joulupäivän jälkiruoaksi. Tällä reseptillä valmistat sitruunajäädykettä kuudelle ruokailijalle.

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk (200 g) sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl hunajaa

Koristeluun

  • Sitruunamelissan lehtiä, pakastemarjoja, hedelmiä ym.

Valmistusohje

Erota kananmunista keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi erikseen.

Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita vaniljavaahtoon sitruunatuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hunaja. Sekoita joukkoon myös keltuaisvaahto. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun (pieneen) pitkulaiseen jäädyke-/leipävuokaan ja peitä foliolla. (Jos käytät silikonista vuokaa, kelmu ei ole tarpeen).

Pakasta yön yli. Kumoa jäädyke noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke sitruunamelissan lehdillä, pakastemarjoilla ja hedelmillä yms.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.