Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruksinen joulujäädyke

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruunajäädyke sopii hyvin joulupäivän jälkiruoaksi. Tällä reseptillä valmistat sitruunajäädykettä kuudelle ruokailijalle.

  • Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 1/2 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk (200 g) sitruunan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 tl hunajaa

Koristeluun

  • Sitruunamelissan lehtiä, pakastemarjoja, hedelmiä ym.

Valmistusohje

Erota kananmunista keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokerit vaahdoksi. Vaahdota valkuaiset kovaksi erikseen.

Vaahdota myös vaniljakastike. Sekoita vaniljavaahtoon sitruunatuorejuusto, sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä hunaja. Sekoita joukkoon myös keltuaisvaahto. Nostele joukkoon valkuaisvaahto. Kaada seos runsaalla tuorekelmulla vuorattuun (pieneen) pitkulaiseen jäädyke-/leipävuokaan ja peitä foliolla. (Jos käytät silikonista vuokaa, kelmu ei ole tarpeen).

Pakasta yön yli. Kumoa jäädyke noin 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele jäädyke sitruunamelissan lehdillä, pakastemarjoilla ja hedelmillä yms.

Lisää aiheesta:

Mansikka-banoffeeSemifreddo ja marjasalaattiSeljajäädyke mansikkakastikkeen keraSeljankukkajäädykeSitruunavaahtoa ja tuoreita marjojaMansikka-marenkirulla
JäädykeKevytGluteenitonJouluKasvisruokaKeventäjätVideoreseptitJälkiruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke
  • 19.12.202309:36
    Joulu

    Luumu-kanelijäädyke

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pähkinäinen lakkajäädyke

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Semifreddo ja marjasalaatti

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Seljajäädyke mansikkakastikkeen kera