Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sitruksenmakuiset uunikyljet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 2 kg paksuja siankylkipaloja luineen
  • 8 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 ½ tl valkopippuria
  • ½ dl kiinalaista soijaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl limettimehua

Karamellisointi

  • 4 rkl hunajaa
  • 2 ½ rkl sinappijauhetta

Koristeeksi

  • sitruunan ja limetin raastettu kuori
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Raasta sitruunan ja limetin kuoret ja säästä raasteet tarjoiluun. Purista sitruksista mehu. Kuori valkosipulinkynnet ja suikaloi puolet niistä. Halkaise chili pitkittäin, raaputa siemenet pois ja suikaloi palko. Leikkaa tiheään pikku viiltoja siankyljen päällyspuoleen ja työnnä viiltoihin valkosipulisuikaleita niin pitkälle, ettei niitä näy. Purista loput valkosipulinkynnet lihojen päälle. Hiero valkosipulimurske ja chilisilppu sekä valkopippuri lihan pintaan ja nosta lihat muovipussiin. Sivele lihoihin runsaasti soijaa ja kaada joukkoon puristetut sitrusmehut. Sulje pussi tiiviisti ja pane se jääkaappiin noin vuorokaudeksi. Kääntele muutaman kerran.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Nosta kylkipalat uunipannuun. Paista uunin keskitasolla 1 - 1 ½ tuntia. Siankylki on kypsää, kun siihen pistetystä reiästä tuleva lihaneste on täysin kirkasta.

Uunissa paistettu siankylki on aina maittavaa herkkua. Usein sen makua mehevöittää vielä kiiltävä, kauniinruskea glaseeraus eli karamellisointi, kuten tässäkin ohjeessa. Tarjoile kernaasti keitettyjä vihanneksia ja riisiä lisäkkeenä, mutta vannoutunut kylkiluiden kaluaja ei lisäkkeitä kaipaa.

3. Karamellisointi: Kuumenna hunaja ja sekoita siihen sinappijauhe. Penslaa hunaja-sinappiseoksella kypsät siankylkipalat. Nosta uunin lämpö 275 asteeseen ja laita grillivastukset päälle. Laita lihat uunin ylätasolle grillin alle muutamaksi minuutiksi, niin että lihan pinta kuplii ja tulee kullanruskeaksi. Valvo uunia ja varo polttamasta lihan pintaa. Nosta uunisita ja anna kylkipalojen vetäytyä hetki. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä ja leikkaa lihat reiluiksi paloiksi. Koristele sitruunan ja limetin kuoriraasteella.

Lisää aiheesta:

Japanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaEspanjalainen salsaKokonaisena grillattu porsaansisäfileePitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'aJänispaisti omenoiden, katajanmarjakastikkeen ja perunatimbaalin keraAnkkaa kiinalaisittain japanilaisten sobanuudeleiden kera
SiankylkiKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Siankylki
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punakaalia viherhomejuustolla ja siankyljellä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Läskisipsit

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Grillattu siansivu, perunapyörykät ja punasipulimarmeladi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Hunajapaistettua siankylkeä pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Glaseerattu kylkipaisti punakaalin kera