Sitruksenmakuiset lampaankyljykset
Lampaankyljykset voi paistaa yksitellen nopeasti kuumalla pannulla, mutta lihasta tulee paljon mehevämpää, jos kyljysrivi paistetaan kokonaisena uunissa. Kyljysrivistä on poistettava kaikki muut luut, paitsi pitkät kylkiluut, siihen saat varmasti apua lihakauppiaaltasi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 kokonainen lampaankyljysrivi, 12 kyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 appelsiini
- 1 sitruuna
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
- tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Lämmitä uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini ja sitruuna ja suikaloi niiden kuoret. Purista mehu hedelmistä. Hiero liha suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle sitruksenkuorisuikaleet sekä rouhittu mustapippuri. Ruskista voissa paistinpannussa, niin että pinta saa kauniin värin.
2. Tiputtele sitrusmehut lihan päälle ja pane se jälkipaistumaan uuniin 20 minuutiksi. Ota uunista ja kääri alumiinifolioon vetäytymään 15 minuutiksi. Tuolloin se säilyttää mehevyytensä ja tasaa lämmön.
3. Leikkaa kyljykset erilleen ja jaa kolme kyljystä joka annokseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan