Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lampaankyljykset ja valkosipulijogurtti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 lampaankylkipalaa, kussakin vähintään 3 kyljystä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 1 appelsiini
  • 2 oksaa tuoretta timjamia

Valkosipulijogurtti

  • 2 dl ruokajogurttia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen jogurtti valkosipulimurske ja suola. Pane kylmään tarjoiluun asti.

2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini, suikaloi kuori ja purista mehu. Mausta kylkipaketit suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä paistinpannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Nosta kylkipalat uunivuokaan ja kaada appelsiinimehu päälle.

3. Jälkipaista kyljyksiä uunissa noin 10 minuuttia. Sisälämmön pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 70 astetta läpikypsään. Ripottele appelsiinikuorisuikaleet kyljyksille ja anna niiden vetäytyä foliossa n. 15 minuuttia. Leikkaa kyljykset erilleen ennen tarjoilua ja koristele timjamilla.

Lisää aiheesta:

Homejuustokyljykset sienipedilläRosmariinilla ja valkosipulilla silavoitu kyljysriviSitruksenmakuiset lampaankyljyksetValkosipulisilavoitu lampaanfileeLampaanpaisti ja yrttivoiTäytetty lammaskääryle ja kesäkurpitsaa
LampaankyljyksetKananmunatonPääruoatLiharuoka

Ellet löydä valmiiksi paloiteltuja lampaan kylkirivejä kaupastasi, voit pyytää lihakauppiastasi pätkimään kyljysriviä niin, että kussakin palassa on vähintään kolme kyljystä.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaankyljykset
  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lampaankyljyksiä, madeirakastiketta ja ruusukaaliperunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset coca cola -marinadissa rosmariinin kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Lampaankyljykset kreikkalaisin lisäkkein

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Lampaankyljysrivi, papumuhennos ja vuohenjuustokreemi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kaksoiskyljykset ja vihannekset yrttipeiton alla