Lampaankyljykset ja valkosipulijogurtti
Ellet löydä valmiiksi paloiteltuja lampaan kylkirivejä kaupastasi, voit pyytää lihakauppiastasi pätkimään kyljysriviä niin, että kussakin palassa on vähintään kolme kyljystä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 lampaankylkipalaa, kussakin vähintään 3 kyljystä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
- 1 appelsiini
- 2 oksaa tuoretta timjamia
Valkosipulijogurtti
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita yhteen jogurtti valkosipulimurske ja suola. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pese appelsiini, suikaloi kuori ja purista mehu. Mausta kylkipaketit suolalla ja pippurilla. Ruskista niitä paistinpannulla, niin että ne saavat kauniin värin. Nosta kylkipalat uunivuokaan ja kaada appelsiinimehu päälle.
3. Jälkipaista kyljyksiä uunissa noin 10 minuuttia. Sisälämmön pitää olla 60 astetta rosaan lihaan ja 70 astetta läpikypsään. Ripottele appelsiinikuorisuikaleet kyljyksille ja anna niiden vetäytyä foliossa n. 15 minuuttia. Leikkaa kyljykset erilleen ennen tarjoilua ja koristele timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti