Siskonmakkarat täydentävät herkullisen perunasalaatin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 500 g perunoita
- 0,5 dl öljyä
- 2-3 valkosipulin kynttä
- 0,5-1 tl suolaa
- 0,5 tl rosmariinia
- 1 pkt (400 g) siskonmakkaroita
- 1-2 rkl öljyä
- 1 ruukku salaattia
Kastike
- 2 dl ranskankerma
- 0,5 dl ruohosipulia
- 1-2 tl sitruunamehua
- 1 tl sinappia
- 0,5 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi perunat. Mausta ne öljyllä, hienonnetulla valkosipulilla, suolalla ja rosmariinilla. Levitä perunat uunivuokaan ja paista ne 200 asteessa kypsiksi.
Purista siskonmakkarapallot pannulle ja paista ne öljyssä kypsiksi.
Sekoita kastikeainekset sekaisin ja kaada valmis kastike hieman jäähtyneille perunoille. Kääntele sekaisin ja tarjoa lisänä salaattia ja makkaroita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!