Sisäfileepihvejä
Tämän reseptin vaikein osa on sipulien leikkaaminen. Kyllä, näin on. Sipulikyyneleiden jälkeen ollaankin jo reseptin puolessa välissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- 4x225g sisäfileepihviä
- 2 isoa sipulia ohuesti viipaloituna
- 1,2dl neitsytoliiviöljyä
- 2,4dl balsamiviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Tämä on ravintolatason ruokaa, mutta italialaisen ruuan voima onkin sen yksinkertaisuudessa.
- Kuumenna 5 teelusikallista neitsytoliiviöljyä ja lisää sipulit mausta suolalla ja pippurilla. Paista noin kymmenen minuuttia tai kunnes sipulit ovat kullankeltaisia ja karamellisoituneita. Jos pannu alkaa kuivua, lisää hiukan vettä tai aseta pannu hetkeksi sivummalle.
- Laita jäljelle jäänyt oliiviöljy toiselle paistinpannulle. Kuumenna pannu. Lisää pihvit pannulle, kun öljy on kuumaa. Paista pihvejä molemmilta puolin noin puoli minuuttia ja käännä ainoastaan kerran.
- Lisää balsamiviinietiikka pihveihin. Näin pihvit saavat makua ja samalla kastikkeen.
- Asettele karamellisoituneet sipulit pihvien päälle ja anna olla pannulla vielä muutama sekunti.
Tarjoile kuumana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan