Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipuli- ja anjovistäytteinen rieska

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Kuudesta kahdeksaan annosta

  • 25 g hiivaa
  • 2 ½ dl vettä
  • 7 ½ dl karkeaa (täysjyvä)vehnäjauhoa
  • 1 tl suolaa

Täyte

  • 4 isoa sipulia
  • 3 rkl voita
  • 1 purkki anjovisfileitä

Tarjoiluun

  • 1 ½ dl kermaviiliä

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 1/4 dl:aan kädenlämpöistä vettä. Lisää 2 rkl jauhoa ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Nostata leivinliinan alla 30 minuuttia. Kasaa korkeaksi vuoreksi 6 dl jauhoa leivinpöydälle (loppu menee leipomiseen) ja muodosta keskelle mahdollisimman syvä kraatteri. Kaada syvennykseen alkutaikina, suola ja loput vedestä. Työstä varovasti ainekset yhteen hyvinjauhotetuin käsin. Vaivaa voimakkaasti vähintään 10 minuuttia. Jätä taikina kohoamaan leivinliinan alle noin 2 tunniksi, kunnes se on kaksinkertaistunut.

2. Kuumenna uuni kuumimmaksi, 275 asteeseen ja laita grillivastus päälle. Kuori ja viipaloi sipulit renkaiksi. Paista ne pehmeiksi ja kullankeltaisiksi voissa. Siirrä sipulit valumaan vadille.

3. Vaivaa taikinaa pari minuuttia. Painele ja taputtele taikina ohueksi, pyöreäksi levyksi. Painele lopuksi rystysillä levyn ympäri (n. 2 cm reunasta), niin että muodostuu vähän korkeampi reuna. Nostele sipulit levylle, samoin anjovisfileet. Paista 5-7 minuuttia. Pudottele kermaviilinokareita pinnalle juuri ennen tarjoilua.

Leivo herkullinen rieska ja täytä se mahtavanmakuisella täytteellä. Melkein kuin pizzaa, mutta ei kuitenkaan pizzaa. Tämä on taattu menestystarjottava illanistujaisissa. Palanpainikkeeksi sopii varsinkin kylmä olut.

Lisää aiheesta:

Pizza CalzonePizzaa pepperonilla ja ananaksellaPizza savukinkulla ja ananaksellaPizzaa pepperoneillaPizza MarinaraAnjovistäytteinen pannukakkurulla
AnjovisVälipalatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Anjovis
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttianjovikset

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paistettua salviaa ja anjovista

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Anjoviskääretorttu

  • 18.02.201300:00
    Suolaiset leivonnaiset

    Sipuli-anjovispiiras

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Anjovispallot