Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipuli-focaccia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Italialainen focaccia-leipä sopii syksyn pimeneviin iltoihin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka

Ainekset

  • 3 sipulia
  • rosmariinia (tuoretta tai kuivattua)
  • 3 dl vettä
  • 7,5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g hiivaa
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 1 tl sokeria
  • suolaa

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri.

Aloita jauhojen lisääminen desi kerrallaan, sekoita huolellisesti jokaisen desilitran jälkeen.

Kun kaikki jauhot on lisätty, vaivaa taikinaa pöydällä 10 – 15 minuuttia. Muotoile taikinasta pallo, aseta se astiaan, leikkaa palloon veitsellä ristiviilto ja peitä astia leivinliinalla. Anna kohota huoneen lämmössä n. 2 tuntia.

Taikinan kohotessa kuori ja siivuta sipulit ja paista niitä tilkassa oliiviöljyä, kunnes ne ovat pehmeitä ja saaneet hieman väriä.

Voitele uunipelti (käytä tarvittaessa leivinpaperia) oliiviöljyllä.

Lisää loput öljyt sipuleihin ja lisää rosmariini ja 3 rkl vettä.

Kaulitse kohonneesta taikinasta pellin kokoinen levy, nosta se pellille ja kaada päälle öljy-sipuliseos. Levitä seos tasaisesti koko leivälle ja painele taikinaan sormilla kuoppia.

Anna focaccian kohota vedottomassa paikassa vielä tunti.

Ripottele focaccian päälle suolakiteitä juuri ennen paistamista. Paista 250 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Vaalea ruokaleipä unikonsiemeninRuohosipulileivätFocacciaPomeranssileipäIntialainen leipäFoccaccia-leipä
FocacciaKananmunatonLaktoositonKasvisruokaLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Focaccia
  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Mallan villiintynyt focaccia

  • 01.11.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Villiyrtit: Iisan Melting summer –focaccialeipä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Yrttinen kaurafocaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sipuli-focaccia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Focaccialeivät