Sipuli-anjovispiiras
Tämän välimerellisen piiraan voit tarjoilla sellaisenaan tai muutaman tomaattimurskalusikallisen kera, jonka levität sipulitäytteelle. Piiras on maukkainta haaleana.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- Neljälle-kuudelle
1 satsi piirastaikinaa
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2-3 rkl kylmää vettä
Täyte
- 500 g keltasipulia, hienonnettuna
- 25 g margariinia
- 2 kananmunaa
- 1 dl kahvikermaa
- 2 dl juustoraastetta
- 10 anjovisfileetä
- 1 kourallinen mustia oliiveja
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Piirastaikina: Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi ja työstä nopeasti notkeaksi taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
3. Paista sipulit pehmeiksi, mutta älä ruskista, margariinissa pannulla. Anna jäähtyä.
4. Vatkaa munat ja kerma, lisää juusto. Mausta.
5. Ota taikina jääkaapista, kaulitse se ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja, esipaista uunissa 10 minuuttia. Ota vuoka uunista.
6. Sekoita sipuli ja munaseos, kaada piiraskuoreen. Asettele päälle anjovikset ja oliivit. Paista kypsäksi uunissa 15-20 minuuttia
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan