Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sipuli-anjovislaatikko

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kevennetty versio Janssonin kiusauksesta. Saat vahvemman maun, jos käytät kokonaisia anjoviksia ja perkaat ne itse.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4-6 hengelle

  • 3 sipulia siivuina
  • 3/4 kg perunoita
  • kuorittuina ja suikaloituina
  • 1 purkki anjovisfileitä (225 g)
  • pippuria
  • 1 pieni laakerinlehti
  • korppujauhoa
  • 3 dl kahvikermaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulisiivut pehmeiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja puolet anjoviksista; pohjalle perunaa, päällimmäiseksi runsaasti sipulia. Koristele pinta lopuilla anjoviksilla, sirottele päälle korppujauhoa ja pippuroi kevyesti.

2. Työnnä laakerinlehti ainesten keskelle, kaada anjovisliemi ja kerma kaiken päälle, niin että se juuri ja juuri yltää ainesten pintaan. Paista uunin keskitasolla 404-50 minuuttia.

Lisää aiheesta:

GraavilohilaatikkoMuna-anjovislaatikkoKevyt anjoviskiusaus á la Sami GaramKevytsuolattu lohilaatikkoProvencelaiset kyljyksetLampaanpaistia ranskalaisen perunakakun kera
SillilaatikkoKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sillilaatikko
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Suolainen laatikko

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Anjovislaatikko tillillä

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muna-anjovislaatikko

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Silli-munalaatikko

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Venäläinen sillilaatikko