Sipuli-anjovislaatikko
Tämä on kevennetty versio Janssonin kiusauksesta. Saat vahvemman maun, jos käytät kokonaisia anjoviksia ja perkaat ne itse.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4-6 hengelle
- 3 sipulia siivuina
- 3/4 kg perunoita
- kuorittuina ja suikaloituina
- 1 purkki anjovisfileitä (225 g)
- pippuria
- 1 pieni laakerinlehti
- korppujauhoa
- 3 dl kahvikermaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista sipulisiivut pehmeiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaa, sipulia ja puolet anjoviksista; pohjalle perunaa, päällimmäiseksi runsaasti sipulia. Koristele pinta lopuilla anjoviksilla, sirottele päälle korppujauhoa ja pippuroi kevyesti.
2. Työnnä laakerinlehti ainesten keskelle, kaada anjovisliemi ja kerma kaiken päälle, niin että se juuri ja juuri yltää ainesten pintaan. Paista uunin keskitasolla 404-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Mokkapalat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista