Sinisimpukka-katkarapukeitto

Tämä keitto on maukas ja näyttävä. Tällä kertaa käytimme mausteena timjamia, mutta voit valita sen tilalle sesongin ajankohtaisia yrttejä. Lisänä maistuu vaalea maalaisleipä.

4 annosta

  • 200 g sinisimpukoita
  • 1 porkkana
  • 1 purjosipulin valkoinen osa
  • 4 salottisipulia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 litra kalalientä
  • 60 g kuorimattomia katkarapuja
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • mausteyrttejä koristeluun

Valmistusohje

1. Huuhtele ja harjaa sinisimpukat huolellisesti. Heitä pois simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun kuorta napauttaa kevyesti pöytää vasten. Kuori ja puhdista porkkana, purjosipuli ja salottisipulit. Leikkaa porkkana suikaleiksi ja purjosipuli viipaleiksi. Kiehauta porkkanaa ja purjoa muutama minuutti vedessä. Hienonna salottisipulit.

2. Kuullota sinisimpukoita oliiviöljyssä kattilassa. Lisää salottisipulit, valkoviini ja kalaliemi. Kiehauta ja keitä voimakkaalla lämmöllä 3 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat. Nosta simpukat kattilasta, siivilöi keitinliemi, lisää kuohukerma ja anna kiehua kokoon. Poista vaahto, lisää liemeen nokare voita ja mausta suolalla ja pippurilla.

3. Poista simpukat kuoristaan. Siirrä simpukat sekä katkaravut ja kasvikset lämpimään keittokulhoon. Kaada päälle keitinliemi ja ripottele pinnalle mausteyrttejä. Tarjoa heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.