Julkaistu
Corn dogit tehdään nyt legendaarisesta HK:n Sininen -lenkkimakkarasta. Kari Aihinen neuvoo, miten valmistuu hauska ja makoisa purtava.
Ainekset
- 1 pkt lenkkimakkaraa (HK:n sininen)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl täysmaitoa
- 0,5-1dl vichya
- 2 dl corn flakeseja/maissilastuja (rouhittu)
- 2 dl maissinachoja (rouhittu)
Lisäksi
- varrastikkuja
- 1l friteerausrasvaa
Srirachadippi
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1dl majoneesia
- 2 rkl srirachakastiketta
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- Korianteria (n. 10 vartta)
- 1 limen mehu
- Suolaa
- sokeria
Valmistusohje
Corn dogit lenkkimakkarasta valmistuvat näin:
- Leikkaa makkarat pituussuunnassa 4 osaan. Laita varrastikut makkaroihin myös pituussuuntaan.
- Sekoita kananmunat, maito ja vichy vehnäjauhoihin vatkaimella. Varmista että massa on tasaista, paksuhkoa ja silti juoksevaa, kuin paksu pannukakkutaikina.
- Rouhi maissilastut ja nachot pieniksi muruiksi ja yhdistä ne laakeaan astiaan.
- Dippaa makkaratikut friteeraustaikinaan ja nosta ne pois. Valuta ylimääräinen taikina tikuista. Pyöräytä taikinoidut makkaratikut maissi-nachomurussa kauttaaltaan.
- Kuumenna uppopaistoöljy 180-asteiseksi ja friteeraa corn dogit kuumassa rasvassa 2-3 minuuttia. Valuta ylimääräinen rasva pois corn dogeista talouspaperin päällä. Tarjoile kuumina Sriracha-dipin kanssa.
Srirachadippi:
- Murskaa valkosipuli ja hienonna tuore korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet dippikastikkeeksi.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja pyöristä makua sokerilla. Tarjoile Corn Dogien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka