Mainos

Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

Corn dogit tehdään nyt legendaarisesta HK:n Sininen -lenkkimakkarasta. Kari Aihinen neuvoo, miten valmistuu hauska ja makoisa purtava.

Ainekset

  • 1 pkt lenkkimakkaraa (HK:n sininen)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl täysmaitoa
  • 0,5-1dl vichya
  • 2 dl corn flakeseja/maissilastuja (rouhittu)
  • 2 dl maissinachoja (rouhittu)

Lisäksi

  • varrastikkuja
  • 1l friteerausrasvaa

Srirachadippi

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1dl majoneesia
  • 2 rkl srirachakastiketta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • Korianteria (n. 10 vartta)
  • 1 limen mehu
  • Suolaa
  • sokeria

Valmistusohje

Corn dogit lenkkimakkarasta valmistuvat näin:

  1. Leikkaa makkarat pituussuunnassa 4 osaan. Laita varrastikut makkaroihin myös pituussuuntaan.
  2. Sekoita kananmunat, maito ja vichy vehnäjauhoihin vatkaimella. Varmista että massa on tasaista, paksuhkoa ja silti juoksevaa, kuin paksu pannukakkutaikina.
  3. Rouhi maissilastut ja nachot pieniksi muruiksi ja yhdistä ne laakeaan astiaan.
  4. Dippaa makkaratikut friteeraustaikinaan ja nosta ne pois. Valuta ylimääräinen taikina tikuista. Pyöräytä taikinoidut makkaratikut maissi-nachomurussa kauttaaltaan.
  5. Kuumenna uppopaistoöljy 180-asteiseksi ja friteeraa corn dogit kuumassa rasvassa 2-3 minuuttia. Valuta ylimääräinen rasva pois corn dogeista talouspaperin päällä. Tarjoile kuumina Sriracha-dipin kanssa.

Srirachadippi:

  1. Murskaa valkosipuli ja hienonna tuore korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet dippikastikkeeksi.
  2. Mausta tarvittaessa suolalla ja pyöristä makua sokerilla. Tarjoile Corn Dogien kanssa.


Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja