Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

5:17Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta:"Täydellistä, mahtavaa"
Julkaistu 11.07.2021 08:00

MTV LIFESTYLE

Corn dogit tehdään nyt legendaarisesta HK:n Sininen -lenkkimakkarasta. Kari Aihinen neuvoo, miten valmistuu hauska ja makoisa purtava.

Ainekset

  • 1 pkt lenkkimakkaraa (HK:n sininen)
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 dl täysmaitoa
  • 0,5-1dl vichya
  • 2 dl corn flakeseja/maissilastuja (rouhittu)
  • 2 dl maissinachoja (rouhittu)

Lisäksi

  • varrastikkuja
  • 1l friteerausrasvaa

Srirachadippi

  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1dl majoneesia
  • 2 rkl srirachakastiketta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • Korianteria (n. 10 vartta)
  • 1 limen mehu
  • Suolaa
  • sokeria

Valmistusohje

Corn dogit lenkkimakkarasta valmistuvat näin:

  1. Leikkaa makkarat pituussuunnassa 4 osaan. Laita varrastikut makkaroihin myös pituussuuntaan.
  2. Sekoita kananmunat, maito ja vichy vehnäjauhoihin vatkaimella. Varmista että massa on tasaista, paksuhkoa ja silti juoksevaa, kuin paksu pannukakkutaikina.
  3. Rouhi maissilastut ja nachot pieniksi muruiksi ja yhdistä ne laakeaan astiaan.
  4. Dippaa makkaratikut friteeraustaikinaan ja nosta ne pois. Valuta ylimääräinen taikina tikuista. Pyöräytä taikinoidut makkaratikut maissi-nachomurussa kauttaaltaan.
  • Kuumenna uppopaistoöljy 180-asteiseksi ja friteeraa corn dogit kuumassa rasvassa 2-3 minuuttia. Valuta ylimääräinen rasva pois corn dogeista talouspaperin päällä. Tarjoile kuumina Sriracha-dipin kanssa.
  • corndog lähäriMTV

    Srirachadippi:

    1. Murskaa valkosipuli ja hienonna tuore korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet dippikastikkeeksi.
    2. Mausta tarvittaessa suolalla ja pyöristä makua sokerilla. Tarjoile Corn Dogien kanssa.

    corndog-paakuvaMTV

    Lisää aiheesta:

    Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan Gordon Bleu -porsaanleike, tonnato-kastiketta ja salvia-pekoni-gnocchipastaaParhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensaItkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaJapanilaiset gyozanyytit ponzudipin kanssaLihapullat: East Meets WestLohipastrami ja maa-artisokkakeitto
    Paistettu makkaraMakkaraNopeat ja helpotKari AihinenLisäkeruoatLiharuoka

    Tuoreimmat aiheesta

    Paistettu makkara
    • 11.07.202108:00
      Makkara

      Siniset "dogit" – Kari Aihisen yllättävä ohje lenkkimakkarasta

    • 18.02.201300:00
      Makuja

      Makkara-kasvispaistos

    • 18.02.201300:00
      Kastikkeet ja dipit

      Silavamakkaraa skoonelaisten perunoiden ja sinapin kera

    • 18.02.201300:00
      Vappu

      Nakkipannu

    • 18.02.201300:00
      Lastenkutsut

      Makkaraa lisätäytteellä