Julkaistu
Corn dogit tehdään nyt legendaarisesta HK:n Sininen -lenkkimakkarasta. Kari Aihinen neuvoo, miten valmistuu hauska ja makoisa purtava.
Ainekset
- 1 pkt lenkkimakkaraa (HK:n sininen)
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl täysmaitoa
- 0,5-1dl vichya
- 2 dl corn flakeseja/maissilastuja (rouhittu)
- 2 dl maissinachoja (rouhittu)
Lisäksi
- varrastikkuja
- 1l friteerausrasvaa
Srirachadippi
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 1dl majoneesia
- 2 rkl srirachakastiketta
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 rkl makeaa soijakastiketta
- Korianteria (n. 10 vartta)
- 1 limen mehu
- Suolaa
- sokeria
Valmistusohje
Corn dogit lenkkimakkarasta valmistuvat näin:
- Leikkaa makkarat pituussuunnassa 4 osaan. Laita varrastikut makkaroihin myös pituussuuntaan.
- Sekoita kananmunat, maito ja vichy vehnäjauhoihin vatkaimella. Varmista että massa on tasaista, paksuhkoa ja silti juoksevaa, kuin paksu pannukakkutaikina.
- Rouhi maissilastut ja nachot pieniksi muruiksi ja yhdistä ne laakeaan astiaan.
- Dippaa makkaratikut friteeraustaikinaan ja nosta ne pois. Valuta ylimääräinen taikina tikuista. Pyöräytä taikinoidut makkaratikut maissi-nachomurussa kauttaaltaan.
- Kuumenna uppopaistoöljy 180-asteiseksi ja friteeraa corn dogit kuumassa rasvassa 2-3 minuuttia. Valuta ylimääräinen rasva pois corn dogeista talouspaperin päällä. Tarjoile kuumina Sriracha-dipin kanssa.
Srirachadippi:
- Murskaa valkosipuli ja hienonna tuore korianteri. Yhdistä kaikki raaka-aineet dippikastikkeeksi.
- Mausta tarvittaessa suolalla ja pyöristä makua sokerilla. Tarjoile Corn Dogien kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta