Mainos
Mainos

Blå Porten - Sininen Portti - eli kukoistuskauttaan 1700-luvun lopulla Tukholman Djurgårdenissa. Kuulun majatalon paraatiruokalajia kannattaa kokeilla tänäkin päivänä.

4 hengelle

  • 1 kg ahvenia
  • 60 g voita
  • 1 tl vehnäjauhoa
  • 2 dl tilliä pilkottuna
  • 2 dl persiljaa pilkottuna
  • 1 rkl vettä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Perkaa, suomusta ja huuhtele ahvenet. Levitä kerros voita kattilan pohjalle. Sirottele päälle jauhot, puolet tillistä ja persiljasta. Asettele näiden päälle ahvenet vieri viereen mahat alaspäin.

2. Levitä ahventen päälle loput voista sekä tilli ja persilja. Ripauta vesi päälle ja sirottele lopuksi suolaa ja pippuria. Sulje kattila kannella, joka on mahdollisimman tiivis. Keitä miedolla lämmöllä vajaat 30 minuuttia.

3. Asettele kalat kauniisti tarjoiluvadille, kaada niiden päälle kattilaan muodostunut kastike yrtteineen ja tarjoile höyryävän kuumien keitinperunoiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.