Sinisen Portin ahvenet
Blå Porten - Sininen Portti - eli kukoistuskauttaan 1700-luvun lopulla Tukholman Djurgårdenissa. Kuulun majatalon paraatiruokalajia kannattaa kokeilla tänäkin päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 1 kg ahvenia
- 60 g voita
- 1 tl vehnäjauhoa
- 2 dl tilliä pilkottuna
- 2 dl persiljaa pilkottuna
- 1 rkl vettä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Perkaa, suomusta ja huuhtele ahvenet. Levitä kerros voita kattilan pohjalle. Sirottele päälle jauhot, puolet tillistä ja persiljasta. Asettele näiden päälle ahvenet vieri viereen mahat alaspäin.
2. Levitä ahventen päälle loput voista sekä tilli ja persilja. Ripauta vesi päälle ja sirottele lopuksi suolaa ja pippuria. Sulje kattila kannella, joka on mahdollisimman tiivis. Keitä miedolla lämmöllä vajaat 30 minuuttia.
3. Asettele kalat kauniisti tarjoiluvadille, kaada niiden päälle kattilaan muodostunut kastike yrtteineen ja tarjoile höyryävän kuumien keitinperunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan