Sinappimuhennettu lipeäkala
Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!
Neljälle
- n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
- n. 8 keitettyä, kylmää perunaa
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä kuutiosta
- 2-3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
- hieman keltaisia sinapinsiemeniä
- vihreitä herneitä lisukkeeksi
Valmistusohje
1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.
4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut