Sinappimuhennettu lipeäkala
Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!
Neljälle
- n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
- n. 8 keitettyä, kylmää perunaa
Kastike
- 3 rkl margariinia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kalalientä kuutiosta
- 2-3 dl maitoa
- suolaa ja pippuria
- 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
- hieman keltaisia sinapinsiemeniä
- vihreitä herneitä lisukkeeksi
Valmistusohje
1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.
2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.
3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.
4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Taivaallinen omenahillo