Sinappimuhennettu lipeäkala

Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • n. 8 keitettyä, kylmää perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
  • hieman keltaisia sinapinsiemeniä
  • vihreitä herneitä lisukkeeksi

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.

4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!