Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappimuhennettu lipeäkala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • n. 1 kg keitettyä lipeäkalaa
  • n. 8 keitettyä, kylmää perunaa

Kastike

  • 3 rkl margariinia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2 dl kalalientä kuutiosta
  • 2-3 dl maitoa
  • suolaa ja pippuria
  • 2-3 rkl karkeaa joulusinappia
  • hieman keltaisia sinapinsiemeniä
  • vihreitä herneitä lisukkeeksi

Valmistusohje

1. Perkaa lipeäkala ja kuori perunat.

2. Paista margariini ja jauhot kastikkeeseen kattilassa, lisää lientä ja maitoa vähän kerrallaan samalla sekoittaen.

3. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Mausta sinapilla.

4. Kääntele varoen kala ja viipaloidut perunat kastikkeeseen, kuumenna ja ripottele päälle sinapinsiemeniä ennen tarjoilua.

Kaikki valmistetaan yhdessä vuoassa – kätevää ja käytännöllistä. Tämä on hyvä tapa käyttää tähteitä. Luultavasti joudut kuitenkin keitettämään uuden kastikkeen, sillä tätä herkkua kuluu paljon!

Lisää aiheesta:

Lipeäkalaa lisukkeineenKeitettyä ruijanpallasta ruohosipulikastikkeessaMuhennettu lipeäkalaKuhafileetä ja kastiketta vihreillä linsseilläOliivinen kalapataLipeäkalaa sinappikastikkeella
KalamuhennosLipeäkalaAlkuruoatGoGreenPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kalamuhennos
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Merikrottimedaljongit pekonikääreessä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Muhennetut ahvenet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Muhennettua ahventa ja palsternakkaa

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Muhennettu lipeäkala

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ahvenmuhennos