Sinappimarinoitua savusilakkaa ja maalahden limppua

Happaman ja rasvaisen savuisen yhdistelmä on täydellinen. Tämän alkuruoan kera sopii hyvin nauttia lasillinen viileää olutta.

Neljälle

  • 2 isoa savusilakkaa
  • 2 säilykepunajuurta
  • 4 viipaletta maalahden limppua
  • pöytämargariinia
  • 2 rkl kapriksia
  • muutama kaunis tillinoksa
  • 3 rkl sinappia
  • 1 rkl tummaa, ranskalaista sinappia
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 2 dl ruokaöljyä
  • 1 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Hienonna 1 dl tilliä. Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka kastikkeeksi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy hienona norona samalla vatkaten, jotta saat paksun kastikkeen. Lisää tilli, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Perkaa savusilakat. Kuutioi punajuuret ja levitä ohut kerros margariinia leipäviipaleille. Levitä päälle savusilakkaa, aseta päälle lusikalinen kastiketta ja koristele kapriksilla, punajuurella ja tillinoksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!