Sinappimarinoitua savusilakkaa ja maalahden limppua
Happaman ja rasvaisen savuisen yhdistelmä on täydellinen. Tämän alkuruoan kera sopii hyvin nauttia lasillinen viileää olutta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 2 isoa savusilakkaa
- 2 säilykepunajuurta
- 4 viipaletta maalahden limppua
- pöytämargariinia
- 2 rkl kapriksia
- muutama kaunis tillinoksa
- 3 rkl sinappia
- 1 rkl tummaa, ranskalaista sinappia
- 2 rkl sokeria
- ½ tl suolaa
- 1 maustemitta jauhettua mustapippuria
- 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
- 2 dl ruokaöljyä
- 1 dl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Hienonna 1 dl tilliä. Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri ja viinietikka kastikkeeksi, kunnes sokeri on liuennut. Lisää öljy hienona norona samalla vatkaten, jotta saat paksun kastikkeen. Lisää tilli, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Perkaa savusilakat. Kuutioi punajuuret ja levitä ohut kerros margariinia leipäviipaleille. Levitä päälle savusilakkaa, aseta päälle lusikalinen kastiketta ja koristele kapriksilla, punajuurella ja tillinoksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti