Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinappikastike ja roseepippurigraavattu lohi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4 annosta

  • 1 kg tuoreita lohifileitä
  • 4 rkl sokeria
  • 4 rkl suolaa
  • 2 tl rouhittua roseepippuria
  • 1 nippu tilliä

Sinappikastike

  • 5 rkl sinappia
  • 4 rkl viinietikkaa
  • muutama tippa HP-kastiketta
  • muutama tippa Worchestershire-kastiketta
  • 3 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl valkopippuria
  • 2 dl maustamatonta ruokaöljyä

Koristeeksi

  • salaatinlehtiä
  • 4 sitruunanlohkoa
  • tilliä

Valmistusohje

1. Pane lohi pakastimeen vuorokausi ennen graavaamista. Fileoi lohi, älä poista nahkaa. Leikkaa ja poista kaikki suuret ruodot. Voit toki ostaa lohen myös valmiiksi fileoituna kalatiskiltä.

2. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos fileiden pintaan. Ripottele toisen fileen pinnalle runsaasti tilliä ja nosta päälle toinen filee pyrstöosa alemman fileen pyrstöosaa vasten. Pane fileet esimerkiksi paistopussiin. Sulje pussi ja pane se jääkaappiin. Pyöräytä pussi ympäri muutaman kerran graavaamisen aikana. Varaa graavaamiseen kaksi vuorokautta.

3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, Worchestershire-kastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää joukkoon öljy vähän kerrallaan, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.

Lohen graavaamiseen on varattava kaksi vuorokautta aikaa. Lisäksi lohi kannattaa pakastaa graavaamista edeltävänä päivänä, joten suunnittele aikataulu tarkoin. Viimeistelyyn ei sen sijaan kulu kauan - riittää, kun viipaloit lohen ja nostat pöytään!

4. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet neljälle leikkelelautaselle. Koristele salaatinlehdillä. sitruunalla tillillä. Jos olet näppärä käsistäsi, voit leikata nahasta ohuita viipaleita ja paistaa ne koristeeksi. Tarjoile sinappikastike erikseen.

Lisää aiheesta:

Graavilohta ja sinappitillikastikettaGraavattua lohta roseepippurilla ja sinappikastikkeellaGraavattu lampaansatula sinappikastikkeellaGrillattua pikagraavilohta sinappikastikkeen keraGraavilohta mehevän kastikkeen keraGraavilohta sinappi-tillikastikkeella
GraavilohiJouluPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Graavilohi
  • 30.06.202307:55
    Graavikala

    Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!

  • 22.12.202115:33
    Graavikala

    Maailman paras graavilohi Harri Syrjäsen tapaan

  • 16.12.202112:18
    Lohifilee

    Jääkellarin lohi – Henri Alénin ohje

  • 13.12.201910:27
    Hellapoliisi

    Graavilohi jouluisilla mausteilla

  • 04.12.201708:11
    Itsenäisyyspäivän herkut

    Pikagraavattu lohi ja naposteltavat itsenäisyyspäivän valvojaisiin