Sinappikastike ja roseepippurigraavattu lohi
Lohen graavaamiseen on varattava kaksi vuorokautta aikaa. Lisäksi lohi kannattaa pakastaa graavaamista edeltävänä päivänä, joten suunnittele aikataulu tarkoin. Viimeistelyyn ei sen sijaan kulu kauan - riittää, kun viipaloit lohen ja nostat pöytään!
4 annosta
- 1 kg tuoreita lohifileitä
- 4 rkl sokeria
- 4 rkl suolaa
- 2 tl rouhittua roseepippuria
- 1 nippu tilliä
Sinappikastike
- 5 rkl sinappia
- 4 rkl viinietikkaa
- muutama tippa HP-kastiketta
- muutama tippa Worchestershire-kastiketta
- 3 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl valkopippuria
- 2 dl maustamatonta ruokaöljyä
Koristeeksi
- salaatinlehtiä
- 4 sitruunanlohkoa
- tilliä
Valmistusohje
1. Pane lohi pakastimeen vuorokausi ennen graavaamista. Fileoi lohi, älä poista nahkaa. Leikkaa ja poista kaikki suuret ruodot. Voit toki ostaa lohen myös valmiiksi fileoituna kalatiskiltä.
2. Sekoita sokeri, suola ja pippuri ja hiero seos fileiden pintaan. Ripottele toisen fileen pinnalle runsaasti tilliä ja nosta päälle toinen filee pyrstöosa alemman fileen pyrstöosaa vasten. Pane fileet esimerkiksi paistopussiin. Sulje pussi ja pane se jääkaappiin. Pyöräytä pussi ympäri muutaman kerran graavaamisen aikana. Varaa graavaamiseen kaksi vuorokautta.
3. Sinappikastike: Sekoita sinappi, viinietikka, HP-kastike, Worchestershire-kastike, sokeri, suola ja valkopippuri. Lisää joukkoon öljy vähän kerrallaan, ensin tipoittain ja lopuksi ohuena nauhana.
4. Leikkaa lohi erittäin ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet neljälle leikkelelautaselle. Koristele salaatinlehdillä. sitruunalla tillillä. Jos olet näppärä käsistäsi, voit leikata nahasta ohuita viipaleita ja paistaa ne koristeeksi. Tarjoile sinappikastike erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka