Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simpukoita ja ranskalaisia perunoita Brysselin tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle

  • 10-15 tuoretta simpukkaa ruokailijaa kohti
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 keltasipuli
  • voita tai neutraalia öljyä
  • hieman valkoviiniä tai kalalientä
  • hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • ranskalaisia perunoita
  • majoneesia tai aiolia

Valmistusohje

1. Harjaa ja huuhdo simpukat, heitä pois avonaiset simpukat, jotka eivät heti sulkeudu, kun kopautat niitä tiskipöytää vasten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.

2. Paista valkosipuli ja sipuli öljyssä tai voissa. Lisää simpukat ja paista niitä muutama minuutti. Kaada päälle hieman valkoviiniä tai kalalientä, laita päälle kansi ja keitä simpukoita 3-4 minuuttia tai kunnes ne ovat avautuneet.

3. Kääntele sekaan paljon hienonnettua persiljaa ja tarjoile simpukat kuumina syviltä lautasilta.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukat valkoviinissäLinguine chilisimpukoiden kanssaSoupe de poissonSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraKeitetyt simpukatBelgialaiset moules marinières
SinisimpukatPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan