Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simpukkapata valkosipulin ja persiljan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 2 kg tuoreita sinisimpukoita
  • 1 iso sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1 nippu persiljaa
  • 2 kevätsipulia
  • 4-6 viipaletta vaaleaa vuokaleipää
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

1. Puhdista ja pese simpukat hyvin. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa pöytää vasten. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.

2. Paista sipuli ja valkosipuli puolessa öljymäärästä. Lisää simpukat ja kaada päälle viini. Pippuroi kevyesti ja anna kaiken kuumentua kiehuvaksi kannen alla, keitä kunnes simpukat ovat auenneet. Heitä pois ne simpukat, jotka eivät avaudu keitettäessä. Kaada simpukkaliemi toiseen kattilaan ja pidä simpukat lämpiminä.

3. Kuutioi leipä ja paista kuutiot rapeiksi lopussa öljystä. Valuta talouspaperilla.

4. Keitä simpukkaliemi kokoon kerman kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi kevätsipulit ja hienonna persilja karkeasti.

5. Ota kolmannes simpukoista ja lämmitä ne kastiketilkassa. Laita ne isoon, lämpimään kulhoon ja kaada päälle kastike. Ripottele päälle sipulia, persiljaa ja leipäkuutioita. Asettele loput simpukoista päälle tai ympärille.

Lisää aiheesta:

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukatSinisimpukat valkoviinissäPaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaSpagettia simpukoiden keraGremolatalla gratinoidut simpukat
SinisimpukatAlkuruoatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Simpukoista puhutaan usein terveellisenä ruokana. Silloin on helppoa unohtaa, että simpukat myös ovat meren korkeatasoisinta herkkua. Joten panosta simpukoihin; todella maukasta ja sitä paitsi terveellistä.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan