Simpukkapasta
Julkaistu
Niittyruoka tehdään mieluiten vastakorjatuista, tuoreista vihanneksista. Tämä on oikea varhaissatokeitto. Pasta keitossa tekee siitä ruokaisamman, ja lasten suosikin.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 dl margheritepastaa (pientä simpukkapastaa)
- ½ kukkakaali
- 3 pientä porkkanaa
- 2 ryvässipulia
- 100 g sokeriherneitä
- 1,1 l kasvislientä
- 1 dl ruokakermaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä liemi. Pese ja viipaloi porkkanat, jaa kukkakaali kimpuiksi ja viipaloi sipulit.
2. Keitä kukkakaali, porkkana ja sipuli liemessä, lisää pasta. Keitä n. 8 minuuttia kunnes pasta ja vihannekset ovat pehmenneet.
3. Lisää kerma ja kuumenna kunnes ensimmäiset kuplat näkyvät, mausta suolalla ja pippurilla. Suikaloi sokeriherneet ja lisää keittoon.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan