Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sillivanukas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Neljälle-viidelle

  • 8 silakkapihviä
  • 4 isoa keitettyä perunaa
  • ½ keltasipuli
  • 10 cm purjoa
  • 1 nippu tilliä
  • 1 pieni prk anjovisfileitä
  • 1 rkl vaaleaa ranskalaista sinappia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaa
  • suolaa, pippuria
  • korppujauhoja
  • voita vuokaan

Tarjoiluun

  • 3 dl ranskankermaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • tilliä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Huuhtele silakat ja leikkaa pois selkäruodot. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Viipaloi perunat, sipuli ja purjo. Hienonna tilli. Voitele vuoka ja lado siihen vuorotellen perunaa, sipulia, purjoa, silakkaa, anjovista ja tilliä.

3. Vatkaa sinappi, munat ja kerma. Mausta tilkalla anjovislientä. Kaada seos vuokaan, mausta kevyesti. Ripottele päälle hieman korppujauhoja ja paista uunissa n. 25 minuuttia.

4. Muotoile ranskankermasta neljä ”kananmunaa”, koristele sitruunankuorella ja tillillä.

Lisää aiheesta:

Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin keraSilakkapihvit etikkaliemessäPaistetut silakat ja perunamuusiKevyt janssoninkiusausTäytettyä turskafileetä remouladekastikkeellaTilli-sinappimarinoitua savusilakkaa
Suolainen vanukasPääruoatKalaruoka

Silli vai silakka? Kyseessä on itse asiassa sama kala, mutta maantieteestä ja rasvaisuudesta riippuen nimi on eri. Tässä käytämme vanhaa nimitystä sillivanukas, mutta valmistamme sen pienemmistä silakkafileistä.

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen vanukas
  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Makaronivanukas simpukoilla ja currylla

  • 18.02.201300:00
    Lipeäkala

    Lipeäkalavanukas

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Lohivanukas

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Lohivanukas keitettyjen vihannesten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sillivanukas